Fotbalisté Táborska prohráli v sobotní přípravě v Teplicích 1:0, favoritu ale byli v jeho generálce důstojným soupeřem.

„Myslím, že i naší zásluhou se hrálo velice zajímavé utkání, ve kterém brankové příležitosti měli hráči obou mužstev, ale zatímco my své šance nevyužili, domácí jednu z těch svých možností využít dokázali, a proto také o gól vyhráli,“ krčil rameny trenér Roman Nádvorník.

Teplice vedoucí branku daly už v 8. minutě, Táborsko svou největší šanci na vyrovnání spálilo v 52. minutě. „Jenže Mrsič po Proškově přihrávce poslal balon ze stoprocentní pozice nad teplickou bránu,“ v mailu pro Deník uvedla Vendula Švehlová z marketinku táborského klubu.

Po vítězství v Ústí je vyrovnaný duel na hřišti ambiciózního účastníka I. ligy pro Táborsko dalším příslibem do jarní sezony. „Zdá se, že forma jde nahoru a já věřím, že naše výkony se budou i nadále stupňovat,“ pochvaloval si Nádvorník.

Potěšil ho i návrat Daniela Součka z testů v Mladé Boleslavi. „Je to kvalitní hráč a víme, co od něj můžeme čekat. Jsme rádi, že se vrátil,“ vyzdvihl kouč FCT.

Už v úterý fotbalisty Táborska čeká další náročná prověrka sil, a to v Linci, kde se od 15 hodin střetnou s druholigovým týmem místního Blau Weiss, který hrál minulou středu v Č. Budějovicích s Dynamem 0:0. „Je to další silný soupeř a já jsem přesvědčen, že zápas s ním nás zase posune o něco dál,“ uzavřel Roman Nádvorník.

Také Dynamo jelo k přípravě na hřiště prvoligového soupeře, a přestože se z Mladé Boleslavi vracelo s hladkou porážkou 4:0, trenér David Horejš z výsledku až takovou tragédii nedělal. „Potvrdilo se, že Boleslav má velkou kvalitu a my naopak hodně chybovali, nicméně jsem rád, že jsme takový zápas, navíc na přírodním trávníku, mohli odehrát,“ zdůraznil trenér Dynama.

„Zbytečné individuální chyby, které tak silný soupeř dokázal patřičně trestat, nás sice mrzí, ale na druhou stranu nám zápas odhalil i věci, na kterých ještě musíme hodně zapracovat,“ poznamenal Horejš a dodal, že i když výsledek zrovna lichotivý není, byly ve hře jeho týmu i některé dobré věci. „I proti tak silnému soupeři jsme dokázali hrát tu hru, kterou bychom se chtěli prezentovat i v soutěži. Jenže jsme čelili skutečně veliké kvalitě a nedokázali jsme se s tím vyrovnat,“ vraštil čelo.

Že by po předchozích solidních výsledcích, kdy Dynamo v přípravě přehrálo Příbram a nastřílelo čtyři góly Žižkovu, jeho svěřenci měli nosy už moc nahoře, si trenér Dynama nemyslí. „To určitě ne, ale jak jsem říkal, kluci se snažili praktikovat stejnou hru jako ve zmíněných utkáních předtím, ale Mladá Boleslav už má formu naladěnou na ligu a my se dopouštěli bohužel zbytečných chyb. Mrzí mě taky, že jsme v některých fázích zápasu byli tak nějak zakřiknutí, a na některých hráčích byla patrná přílišná nervozita,“ kabonil se Horejš.

Zatímco I. liga začíná už tento víkend, II. liga o čtrnáct dní později. „Máme před sebou ještě tři týdny na to, abychom se i na ty nedostatky, které nám i zápas v Mladé Boleslavi ukázal, patřičně zaměřili,“ podtrhl trenér Dynama a s tím, že sobotní střetnutí si trenéři s hráči důkladně rozeberou. „Věřím, že se z těch chyb hráči poučí,“ zadoufal.

Příprava už hodně pokročila, a tak se zákonitě objevily i drobnější zdravotní problémy. „Kvůli chřipkové epidemii s námi nemohli jet Havel a Šplíchal, po zápase ulehl Javorek, chyběl zraněný Wermke a pro zranění teď nedohrál Táborský,“ upřesnil aktuální zdravotní situaci v hráčském kádru kouč Dynama. „Věřím, že do zahájení sezony se nám marodka vyprázdní.“

Premiéru po svém návratu do Č. Budějovic si v Boleslavi odbyl Milan Nitrianský, jenž se po podzimu dohodl na ukončení smlouvy ve skotském Partick Thistle a jeho návrat do Dynama je v jednání. „Samozřejmě, že se na něm projevilo, že nějakou dobu nehrál a rovnýma nohama skočil do tak náročného utkání, ale jeho kvality jsou nám známy a dle mě se bude dál zlepšovat. Věřím, že se y ním dohodneme a že nám na jaře pomůže,“ uvedl David Horejš na adresu sedmadvacetiletého obránce.

V pátek hraje Dynamo další přípravu v Riedu.

Teplice - Táborsko 1:0 (1:0) - Branky: 8. Vaněček. Diváci: 100. Rozhodčí: Matějček – Vlček, Vitner. Teplice: Diviš – Vondrášek, Čmovš (46. Jeřábek), Král, Krob – Ljevaković (60. Soungole) – Hyčka (60. Vošahlík), Hora (60. Žitný), Kučera, Rezek (60. Trubač) – Vaněček. Táborsko: Toma – Prošek (65. Pisačka), Navrátil, Zavadil (46. Ngimbi), Dudl (46. Souček) – Kučera (65. Šandera) – Vandas (65. Valenta), Nešický, Kopřiva (46. Mysliveček), Mršič – Musiol (65. Linhart).

Mladá Boleslav - Dynamo ČB 4:0 (2:0) - Branky: 10. Mareš, 37. Matějovský, 62. Přikryl, 64. Kateřiňák. Diváci: 150. Rozhodčí: Ginzel – Arnošt, Novák. Ml. Boleslav: Šeda – Pauschek, Klíma (78. Chaluš), Takács, Křapka – Valenta (57. Kateřiňák), Jánoš – Přikryl (72. Magera), Matějovský, Mareš (77. Novák) – Komličenko (61. Ladra). Dynamo: Staněk – Nitrianský (46. Řezáč), Novák, Kladrubský, Pouček (46. Vondra) – Javorek, Čavoš (46. Puchel) – Pešek, Hašek, Batioja (61. Mashike) – Táborský (14. Sajčić).