Utrpěli ho v sobotu 26. srpna dopoledne v Jindřichově Hradci v rámci 3. kola krajského přeboru, když domácím podlehli 2:6 (2:2). Mají tak stále nula bodů a patří jim předposlední 15. příčka.

Přitom utkání se vyvíjelo pro hosty skvěle. Poprvé se v mistrovském utkání střelecky prosadili, a to hned dvakrát v krátkém sledu. Sice byli od začátku pod tlakem, ale udeřili z brejků. Nejprve se ve 21. minutě zapsal do střelecké listiny Požárek a dvě minuty poté náskok navýšil Kagui.
„Začátek byl podle našich představ, vyšla nám stanovená taktika. Jenže se nám zranil Váchal a dohrávali jsme půli prakticky o deseti. Domácí tak po individuální akci a z trestňáku vyrovnali trefami z 33. a 39. minuty,“ přiblížil trenér Roman Malý.

Po změně stran už skórovali jen Jindřichohradečtí, kteří od 60. do 85. minuty přidali čtyři branky. Podle Romana Malého to byla v podání soupeře exhibice. „Přečkávali jsme nápor, ale třetí a čtvrtý inkasovaný gól byl smolný, tečované střely do protipohybu brankáře Švehly, který by jinak měl,“ popsal kouč.

To hosty položilo a neměli šanci. Jindřichův Hradec zaslouženě vyhrál. „Ve druhé půli mi bylo kluků líto, přál jsem si, aby byl konec. Soupeři rostla křídla, rostl gól od gólu a my byli jen v roli sparingpartnera,“ konstatoval Malý.

Katovicím chyběli z různých důvodů Cibulka, Blatský, Repa, Zoubek a Koutský, což bylo znát. „V naší sestavě nešlo, v takovém horku, víceméně bez možnosti střídání a proti takovému soupeři, vzdorovat. Podle mě bude Jindřichův Hradec kandidát na postup,“ uvedl Roman Malý.Strakonicko, fotbal

A vrátil se ještě ke skládání sestavy. „Ve čtvrtek jsme měli jen deset lidí do zápasu. Ale naštěstí přišel Libor Horejš, že po pětiměsíčním zranění nastoupí, i když není doléčený.“

Kouč věří, že v dalším duelu už nebude mít takové potíže se sestavou. V sobotu do Katovic přijede Želeč.

Sestava: Švehla – Matas, Hajdušek, Horejš, Váchal (46. Neužil – 77. Hrubý) – Miklas, Schánělec, Hromíř, Uher, Kagui – Požárek.