Závěr minulé sezony v krajském přeboru se sedlickým fotbalistům nevydařil. Ale vstup do nového ročníku zvládli výborně, na hřišti Písku B v neděli 11. srpna vyhráli 2:1 (1:1) a získali tak tři body.

O vítězství rozhodl útočník Jakub Říský, který do Sedlice přišel v létě. Dal oba góly. Trenér Přemysl Šroub označil vítězství jako zasloužené. „Byli jsme důraznější a aktivnější. Vítězný gól z konce utkání potvrdil naši touhu po výhře."

První poločas byl vyrovnaný. Už v 7. minutě Obleser nastřelil hlavou po trestném kopu Bělouška břevno. V 19. minutě přišel dlouhý odkop gólmana Kozlíka, domácí stoper míč podskočil a Říský šel sám na bránu a nemýlil se. Písečtí vyrovnali ve 26. minutě, kdy přesně hlavičkoval neobsazený Hrčka.

V další šanci byl pak Říský, ale brankář jeho střelu z úhlu vytěsnil. „Ve 44. minutě nás ještě podržel Kozlík, když reflexivně zneškodnil soupeřův pokus z malého vápna," přiblížil Přemysl Šroub.

Po obrátce byli Sedličtí aktivnější, dostali se do více šancí, ale gólu se dočkali až v 89. minutě. „Písecký brankář vyběhl skoro na půlící čáru, Říský mu ale udělal kličku a rozhodl," popsal kouč.

Kromě výhry byl spokojený i s herním projevem. „Až na malé chyby v obraně jsme hráli dobře – výborně jsme napadali." V příštím kole čeká Sedlické doma Hluboká nad Vltavou. To není žádný lehký soupeř. „Navíc Hluboká na úvod prohrála, takže bude chtít určitě bodovat venku," uzavřel Přemysl Šroub.

Sestava: Kozlík – Čapek, Kuneš, Svoboda, Obleser – Hornát, Mikeš, Káňa, Běloušek, Forman (86. Lávička) – Říský.