Před zápasem přítomní minutou ticha uctili památku bývalého výborného fotbalisty Dynama ze 60. let Františka Lavičky, jenž zemřel ve věku 89 let.

Po opatrném začátku si náznak první slibné šance vytvořili v 8. min. domácí, po Kaduleho brejku a následném centru ale Wermke těžký míč nezvládl ideálně zpracovat. Jihočeši postupem času získávali mírnou územní převahu, většina jejich akcí ale končila ještě před velkým vápnem.

To hosté, kteří se v závěru první půle začali osmělovat, byli víc nebezpeční: ve 31. min. po Holubově nahrávce Odehnal z malého vápna pálil vedle a vzápětí Javůrkovu dělovku z 25 m Křížek musel vyrážet na roh.

Vedoucí gól ještě do půle však dalo Dynamo, když si na Čavošův pas naběhl Kadula a tvrdou ranou poslal míč po břevno – 1:0!

Hned v nástupu do druhé půle měli obrovskou šanci vyrovnat hosté, když po Ledeckého přihrávce byl Holub zcela sám před Křížkem, ten ale vytáhl skvělý zákrok.

Hosté pak měli vrch, ale čtvrt hodiny před koncem Kalod přízemní ranou trefil bližší tyč, od ní se po brankové čáře kutálel ke druhé tyči a od ní se odrazil ven z brány…

Dynamo ČB – Znojmo 1:0 (1:0) – Branka: 41. Kadula. ŽK: Čavoš, Klesa, Kalod, Křížek – Javůrek, Holub, Odehnal, Urbančok. ČK: 81. Klesa. Diváci: 1103. Rozhodčí: Marek – Kotík, Kotalík. Dynamo: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš – Wermke (72. Benát), Táborský, Kadula (60. Pešek) – Kalod (84. Bederka). Znojmo: Doleček – Helísek, Svozil, Odehnal, Čereda – Motal – Holub (60. Rybička), Šumbera (80. Urbančok), Nepožitek, Javůrek – Ledecký (77. Njire).

Štifter: Gól Spartě těší dvojnásob

Hezký dárek si ke svým osmnáctým narozeninám s týdenním zpožděním nadělil záložník devatenáctky Dynama Šimon Štifter: tři minuty před půlí napálil odražený míč téměř ze třiceti metrů do šibenice s takovou razancí, že brankář Sparty se stačil jen ohlédnout. Díky této trefě obhájce titulu na jihu Čech v zápase I. ligy dorostu prohrál 1:0.

Možná váš životní gól?

To snad ne, i když jsem moc takových gólů nedal. Mám velkou radost, že to tam spadlo. A dát gól Spartě, to těší dvojnásob…

Tím spíš, když je to gól vítězný, ne?

Je to super, vůbec jsme to nečekali! Šli jsme do zápasu ale s tím, že se o to porveme. To jsme dodrželi a pocity z výhry jsou nádherné.

Zkuste tu svou výstavní trefu popsat svýma očima.

Balon mi šel proti noze, nijak jsem se nerozmýšlel a zkusil to z první napálit. Sice mi to malinko sjelo na šajtli, naštěstí se to ale stočilo a padlo to tam.

Když míč letěl, už jste věděl, že by to mohl být gól? A navíc tak krásný?

Právě že ne, vůbec… Já si myslel, že to letí úplně někam mimo bránu. Naštěstí to tam padlo.

Krátce předtím, než jste dal svůj vítězný gól, jste ani nadvakrát neproměnili penaltu. Jak vám v tu chvíli bylo?

I to se ve fotbale stane… Trošku pod tlakem jsme určitě v tu chvíli byli, brzy jsme se ale otřepali a nakonec to zlomili.

Před zápasem se Spartou jste prohráli 2:3 v Hlučíně. Chtěli jste si tudíž proti Spartě napravit reputaci?

V Hlučíně jsme si zápas prohráli sami, my jim ty tři góly darovali. Chtěli jsme to odčinit a jsme rádi, že se nám to povedlo. Motivace proti Spartě byla veliká.

Může být vítězství s obhájcem titulu pro vás povzbuzením do sezony?

Myslím si, že ano. První dva zápasy se nám moc nepovedly, tohle by měl být velký impulz. Jenže nesmíme být z toho vítězství na višni, musíme stát nohama pevně na zemi a hned v sobotu doma s Karvinou to naše zlepšení potvrdit.

Ale na Spartu jste zvolili velice náročný způsob hry, nebudou vám síly teď chybět?

Na zotavení a načerpání sil máme dva dny, tak dobře zregenerujeme a s Karvinou snad zase budeme ve formě.