FC Mariner Bavorovice – FK Vodňany 2:1 (1:0), rozhodčí Franěk, 60 diváků. Branky: Záveský, Hanzal – Bače.

Domácí Mariner po týdenním tréninkovém drilu nastoupil do zápasu s exkrajskými Vodňany bez několika opor základní sestavy, když trenérům se omluvili brankář Věneček, obránci Kubíček, Babka, útočníci Kováčik, Vaněček a zraněný je stále obránce Gulaš.

Zápas se hrál od začátku až do konce ve výborném tempu. Domácí celek po dlouhé době zkoušel herní projev s pěti záložníky. Po vedoucí brance Záveského hosté hru vyrovnali a měli některé náznaky šancí, které, ale pokaždé řešil bezchybný brankář domácích Petr Smejkal. Druhou branku domácích, která také se stala rozhodují, vstřelil Hanzal.Potom hosté snížili na konečných 2:1 Bačem.

Domácí tak zvládli za úmorného horka fyzicky náročné utkání s nepříjemným soupeřem.

Co na to staronový trenér Vodňan Miroslav Vokatý? „V pátek jsme se poprvé sešli a musím kluky pochválit za předvedený výkon. Hlavně, že se nám podařilo udržet v brankáře Zdeňka Lišku, který byl naší oporou. V útoku dostal šanci mladý a perspektivní Jakub Varyš. Ve druhém poločase si také zahrál můj asistent Radek Kapusta. Nakonec také musím ocenit rozhodčího, kterým byl domácí trenér Karel Franěk."

V sobotu 27. července hrají Vodňany od 17 hodin ve Štěkni, která hraje I. B třídu.
Sestavy
Bavorovice: Smejkal – Koranda, Nevosad, Granov, Mráz – Záveský, Šefčík, Kupec, Slípka, Kučera – Hanzal. Střídal: Koláček. Trenéři Jan Klimek a Karel Franěk.
Vodňany: Liška – Michal Vokatý, Hajný, Konvička, Kysela – Vítovec, Bače, Volmut, Marchal – R.Veselý, J.Varyš (M. Machnyk, Budín, Kapusta).

Jan Škrle