Bod uhráli fotbalisté Vodňan na hřišti Čkyně v rámci sobotního 22. kola krajského přeboru. Jenže vzhledem k průběhu utkání spíše dva body ztratili, protože vedli 3:1. Nakonec zápas skončil 3:3 (1:2).

Pro Vodňanské to byl druhý jarní bod, ale především se konečně dokázali prosadit také střelecky. Což se jim v předchozích čtyřech zápasech nepodařilo, vždy vyšli naprázdno. V tabulce je tým stále poslední, má 15 bodů.

Komentáře trenérů:

Michal Uhlík, Čkyně: „Potřebovali jsme vyhrát, výsledek je pro mě zklamáním. Ale na druhou stranu musím ocenit výkon kluků, kteří to za stavu 1:3 nevzdali a šlapali dál. Takto máme na Vodňany pořád šest bodů. Musím poděkovat Mírovi Kaincovi, který zaskočil v bráně při našich problémech s gólmany. Překvapil mě výkon Vodňan, především ve hře dopředu. Jsem překvapen, že jsou tak dole."

Dušan Benák, Vodňany: „Do Čkyně jsme odjeli bez pěti hráčů a tudíž jsme museli trochu improvizovat, což bylo na naší hře znát. Utkání bylo velmi nervózní z obou stran. Podařilo se nám dostat do slibného vedení 3:1, což jsme měli zvládnout a vítězství udržet. Čkyně nás ve druhém poločase dokázala zatlačit a v rychlém sledu vyrovnat. I potom si domácí vypracovali brankové příležitosti, kdy nás podrželi oba brankáři; Liška, který odstoupil v 82. minutě kvůli zranění, i střídající Jan Chalupský. Nám se dařilo v závěru hrozit z rychlých protiútoků, bohužel jsme pokaždé těsně minuli branku. Hráči bojovali a byla znát snaha o vítězství, vzhledem k vývoji zápasu jsme k němu nebyli daleko."

Sestava: Liška (81. Jan Chalupský) – Zlatohlávek, Kouba, Filip, Hajný – Vítovec (88. Štěch), Josef Chalupský, Souhrada, Bače – Volmut, T. Vokatý (61. Marchal).