V I. A třídě se potkají týmy, které mají rozdílnou formu a v tabulce je dělí po sedmi odehraných kolech už 11 bodů. To by mělo pasovat do role favorita Protivín – všechny zápasy vyhrál a je v čele, navíc se derby hraje na jeho hřišti.

Vodňanští vyhlásili ambici postoupit. Zatím k tomu mají ale daleko, tři zápasy vyhráli, tři prohráli a jednou remizovali. Jejich výkony jsou nestabilní, na hřištích soupeřů prohráli zatím všechny tři duely. Patří jim šestá příčka.

Může to být už rozhodující zápas, který pokud hosté nezvládnou, postup už bude v rovině teorie? „Byla by to určitě velká komplikace, naše ztráta by ještě narostla. Ale pořád je ještě začátek soutěže. Protivín má kvalitní tým, v minulé sezoně jsme tam ale také jeli po prohrách venku a nakonec vyhráli 2:1," konstatoval trenér Václav Hrachovec.

Kouč stále nevidí šanci na postup jako ztracenou. „Protivínští dobře soutěž začali, ale každá série jednou končí a nemohou podle mě udržet současnou výkonnost pořád. Mají to dobře rozehrané, také však mají úzký kádr a když přijdou zranění…"

Forma a domácí prostředí podle Václava Hrachovce staví soupeře do role favorita zápasu. Ale ihned dodal: „V derby se může stát cokoliv. My nedáme domácím nic zadarmo a nečeká je nic lehkého už kvůli očekávání, která na ně budou. Rozhodně se soupeře nebojíme! Na tabulku nekoukám, já chci prostě vyhrát každý duel. A věřím, že budeme úspěšní," zdůraznil trenér.

Protivín se chlubí nejlepší ofenzivou a především defenzivou – vstřelil 24 gólů a inkasoval pouhé tři branky. Vodňany daly zatím 15 gólů, 11 jich dostaly.