Trenér David Horejš si samozřejmě je vědom, že Sparta bude pro jeho svěřence velkým soustem, ale možnost sehrát takový zápas jednoznačně vítá: „Jsme rádi, že si můžeme s tak kvalitním soupeřem zahrát," potvrdil.

Právě takové zápasy jsou dle něj v přípravě důležité: „Tyto zápasy nám ukážou, kde nás tlačí bota, kde máme nedostatky," podotkl.

V prvním přípravném zápase proti Znojmu ještě někteří zkušení hráči odpočívali (Křížek, Novák, Kalod) a trenéři dali šanci řadě mladých hráčů, na Strahově ale k zápasu přistoupí přece jen trochu odlišně. „Nepočítáme s tím, že bychom prostřídali dvě jedenáctky, protože už začala trénovat i jednadvacítka. Ale budeme chtít, aby ti kluci, kteří tady jsou na zkoušku, nebo co je chceme víc vidět, aby měli větší prostor a aby odehráli co nejvíce minut," podtrhl David Horejš.

Proti Znojmu si premiéru v druholigovém áčku odbyli Tomek a Frnoch, kteří ještě na jaře hráli I. ligu dorostu, do Prahy ale asi pojede jen Frnoch. „Proti Spartě by měli hrát spíš ti, s nimiž počítáme i v sezoně. Rosťa Tomek bude spíš ještě hrát za devatenáctku," vysvětlil trenér A-týmu Dynama.

Jak Deník v pondělí informoval, na konci minulého týdne se v týmu do přípravy dodatečně zapojil i další nadějný mladík Sparty Martin Matoušek. „Na zahájení přípravy ještě chyběl, protože na Spartě jednal o podmínkách nové smlouvy. Také on bude jedním z těch, kteří by v duelu se Spartou měl dostat větší prostor," doplnil budějovický kouč.

Zatímco Matoušek by měl na podzim v Dynamu hostovat, z příchodu dalšího sparťana Milana Jurdíka sešlo. „U nás dál hrát nebude, rozhodl se jít jinou cestou. Zda má či nemá něco jiného, to nevím, prostě pokračovat tady dál nebude," pokrčil Horejš rameny.

Z dvojice slovenských záložníků, kteří na jih Čech zamířili na zkoušku ze Skalice, zůstal už jen Adrian Čermák. „Jeví se velice dobře a chceme ho vidět i v dalších přípravných utkáních. Také on by měl na Spartě dostat více času se ukázat. Zato s Peterem Mazanem jsme se domluvili hned po utkání se Znojmem, že jeho testování tady ukončíme, že bychom potřebovali typově jiného fotbalistu," přidal Horejš další novinku.

Stále ještě probíhají jednání o dalším angažmá velezkušeného Jana Šimáka: „Je to nadále v jednání, ale do konce tohoto týdne by mělo být jasno," poznamenal David Horejš.

S výjimkou Petra Benáta, jenž během utkání se Znojmem měl lehčí svalové potíže, žádné zdravotní problémy v hráčském kádru zatím nejsou. „Doufám, že se nám zranění i nemoci budou vyhýbat. Věřím, že i Peťa Benát bude v pořádku," zadoufal trenér Horejš.

„V tomto týdnu nás čekají v přípravě dva vrcholy, dvě přetěžká utkání," připomněl trenér Dynama, že na jeho svěřence po středečním střetnutí se Spartou na Strahově čeká hned v sobotu v Černošicích v dalším přípravném klání pražská Dukla.