Důležité tři body získali divizní fotbalisté Strakonic v neděli 10. června s FK Táborsko. Na hřišti sedmého týmu tabulky vyhráli 3:0 (2:0) a udrželi druhé místo před třetím Benešovem. K jistotě druhého místa jim stačí jakákoliv výhra v posledním utkání sezony se Štěchovicemi.

Tým od Otavy neponechal nic náhodě, do utkání šel posílen. Z A-týmu Dynama České Budějovice do branky nastoupil Křížek a do pole Otepka, Hudson a Němec.

Strakonice měly od začátku více ze hry a prvního gólu se dočkaly po necelé půlhodině hry. Ve 29. minutě Jakub Vavřina fauloval rychlého Hudsona a pokutový kop proměnil zkušený Otepka. Potom musel hřiště opustit zraněný Janů, za kterého přišel Repa.

Ještě do přestávky Strakoničtí náskok zvýšili – po akci Hudsona se trefil Němec. Třetí gól přidali brzy po obrátce, v 55. minutě po přihrávce Káníka skóroval střídající Repa.

Brankář Křížek byl téměř bez práce. Domácí měli největší příležitost v 76. minutě, kdy Jiří Rabiňák nastřelil tyč.

Komentáře k zápasu:

Jan Klimek, trenér FK Táborsko: „Hosté měli kvalitu hlavně ve středu hřiště, ta naopak nám chyběla. První poločas byl z naší strany dost zakřiknutý, zbytečně jsme se soustředili na defenzivu a dopředu jsme nevyprodukovali vůbec nic. O utkání asi rozhodl gól z penalty a když soupeř přidal do přestávky ještě jednu trefu, utkání se pak už jen dohrávalo."

Zdeněk Procházka, trenér Strakonic: „Bylo to poklidné utkání a po druhém gólu už bylo rozhodnuto. Domácí neměli na zvrat sílu. Všichni hráči z áčka Dynama si odvedli svůj standard a hlavně mladší hráči byli klidnější, zejména zkušený Ruda Otepka je skvěle dirigoval."

Rudolf Otepka, posila Strakonic z Dynama: „Zápas jsme měli pod kontrolou, hráli jsme dobře kombinačně a výsledek mohl být vyšší. Důležité ale je, že jsme získali tři body. Kluci z Tábora hráli dobře. Jsou mladí a agresivní."

Poslední duel sezony Strakoničtí hrají v sobotu od 10.15 hodin, kdy přivítají osmé Štěchovice. Jestliže Jihočeši vyhrají, skončí na konečné druhé příčce. Třetí Benešov, který je ještě může ohrozit, hraje v pátek doma s Táborskem.

JAN ŠKRLE, MILOŠ VRÁTNÝ