Trenér Pavel Malura si po zápase nebral servítky. „Spíše než zklamaný jsem naštvaný, opravdu hrozně naštvaný, neboť někteří hráči fotbalu nedávají to, co by mu dávat měli. A my z toho prostě musíme vyvodit důsledky," zlobil se. „Na place musí být jen takoví frajeři, kteří jsou schopni pro výsledek i umřít. Prostě kteří se vydají na maximum. To dnes někteří hráči bohužel neudělali a řekl bych, že na zápas nebyli patřičně připraveni. Není divu, že pak jen dvacet minut hrajeme fotbal, jaký bychom měli v podstatě hrát celých devadesát," zmínil trenér farmy Dynama úvod druhé půle, kdy farma hosty zatlačila a rychle také vyrovnala na 1:1.

„Jenže prakticky celý první poločas jsme prohospodařili, neboť jsme v některých fázích hráli bohorovně, benevolentně a naprosto bez zájmu o to, jak zápas dopadne. Jen tak, že to nějak odehrajeme," hněval se Malura, dle něhož bylo jen otázkou času, kdy zase po nějaké hloupé chybě dostane jeho tým nějaký laciný gól. „Což se nám v první půli také stalo a byl to důsledek naší hry, kdy držíme balon a hodinu si ho přihráváme, jenže prakticky nevystřelíme na bránu. Přitom někteří hráči jsou s tím spokojeni a myslí si, že to je to, co by se mělo hrát," vrtěl hlavou trenér Malura.

Dle něj jen začátek druhé půle snesl měřítko. „V té době jsme víc běhali a naše hra byla přímočařejší a kolmější. Je ale smutné, že jsme v tomto trendu vydrželi hrát jen dvacet minut. Pak už soupeř utkání kontroloval a nakonec i dovedl do vítězného konce."

Na dotaz, zda důsledky, které zmiňoval, budou kádrového rázu, Pavel Malura jen pokrčil rameny. „Do určité míry jsem nad některými hráči držel ochrannou ruku. Měl jsem dokonce pocit, že bychom měli společně pracovat na tom, aby se mohli vrátit zpátky do áčka. Jenže se ukázalo, že oni sami nejsou ochotni pro to na hřišti udělat maximum," uzavřel kouč farmy Dynama.

Z Plzně vezli bod, uspějí i doma?

Po vítězství s Baníkem devatenáctka Dynama uspěla i v Plzni, odkud si vezla bod za remízu 1:1.

A trenér Petr Skála si zápas chválil. „Po gólu Horáka jsme vedli 1:0 a hlavně v první půli jsme hráli dobře," vyzdvihl a dodal, že bod si mužstvo za svůj výkon rozhodně zasloužilo.

Podobně to viděl i plzeňský kouč Jiří Žilák. „Utkání mělo vysoké tempo a myslím, že že remíza je spravedlivá," hodnotil souboj plzeňský trenér Jiří Žilák. „Soupeř velice dobře bránil a my si těžko vytvářeli souvislou převahu," dodal ještě trenér Viktorie.

V dalším kole I. ligy dorostu devatenáctka Dynama hraje tuto sobotu od 14 hodin na Složišti s Frýdkem-Místkem.