Byl spokojený. „To, za čím jsme šli, se povedlo." Tak hodnotil skončenou sezonu 2011/2012, ve které si fotbalisté Strakonic coby farma Dynama České Budějovice zajistili z druhého místa v divizi postup do ČFL, majitel klubu Michal Káník. A mluvil i o dalším ročníku.

Jak jste byl spokojený s průběhem sezony?
Měli jsme špatný začátek, ale konec byl dobrý. To, za čím jsme šli, se povedlo. Vítězstvím v posledním utkání se Štěchovicemi jsme potvrdili postup do ČFL, takže jsem spokojený. Přínos českobudějovických hráčů hodnotím pozitivně. Hráči, kteří nám pomáhali – Otepka, Hudson, Řezníček – jsou dnes stabilními hráči první ligy.
A šli hrát za Strakonice, abychom postoupili. Ostatní se
k nim přidávali a mohli se od nich i učit, což je pro nás důležité. Tým působil jako jeden celek, všechno fungovalo na výbornou. Uhráli jsme 63 bodů, což by byl za normálních okolností postup z prvního místa.

Vstup do jara ale nebyl ideální, ze čtyř zápasů jste uhráli jenom dva body. Až poté jste nastartovali vítěznou sérii. V čem byl ten zlom?
Po remíze s Bohemians B jsme si sedli s vedením a akcionáři Dynama a řekli si, jestli budeme o postup bojovat dál. Řekli jsme si nějaké kroky, vedení Dynama v čele s panem Kotrbou je začalo dodržovat, začalo posílat řekněme hráče i z toho užšího kádru, když to šlo. Kvalita
a výkony šly nahoru a projevilo se to v tom, že jsme šli celkově nahoru.

Jak hodnotíte úroveň divizní soutěže?
Mužstva se dají rozdělit na dvě poloviny. Prvních pět šest celků je na solidní úrovni, ale přibylo hodně týmů
z krajského přeboru. Soutěž šla kvalitou trošku dolů. Pro mužstva ze špičky tabulky je problém se prosadit do zahuštěné obrany. Je těžké se prosadit proti komukoliv.

S výkony týmu v sezoně kontrastovaly nízké návštěvy. Je to pro vás zklamání?
Samozřejmě to pro mě je zklamání, ale já jsem si na něj už zvykl. Když se lidé nepřijdou podívat ani na Otepku nebo na Řezníčka, tak je to asi v něčem jiném a já už to nehodlám ani řešit.

Co bude se strakonickým fotbalem dál? Zůstáváte farmou Dynama České Budějovice?
Domluvili jsme se na dalším roku s výhledem na dlouhodobější spolupráci. Zůstáváme farmou Dynama
s tím, že se spolupráce ještě více rozšiřuje a prohlubuje. Budeme hrát ČFL, ale přesný model kdy budeme hrát, kde budeme hrát se určí až podle losovacího aktivu – jak bude mít Dynamo hrací dny.

Takže je možné, že nebudete hrát ve Strakonicích?
Myslím, že na 99,9 procent se bude pokračovat ve Strakonicích.

Otázku trenéra pro příští ročník už máte vyřešenou?
Otázka trenéra je vyřešena, od 1. července je trenérem strakonické farmy a juniorky Dynama Martin Vozábal.

Mají šanci na uplatnění mladí strakoničtí hráči?
Chceme s těmi kluky dál spolupracovat, bohužel dnes je ten model, že všichni nastupují na vysoké školy, mají jiné priority. Jsou hráči, kteří jsou šikovní, mají talent, mají zájem. Když budou mít na ČFL, dostanou prostor. Tři nebo čtyři s námi trénovali celou sezonu. Je jen na nich, jestli na to mají a dostanou šanci. Podle toho se uvidí, jak to bude fungovat dál. Můžeme se předběžně domluvit s Katovicemi nebo Osekem na tom, že tam hráče budeme za nějakých podmínek dávat na hostování nebo na přestup tak, abychom si je mohli kdykoliv stáhnout zpátky. Uvidíme, jak se ti hráči budou projevovat. Zatím musím říci, že z těch hráčů, kteří odešli ze Strakonic – až na Libora Horejše, který je v Katovicích – tak nelituji jejich odchodu.