Tuto sobotu už Osecké čeká ostrý start v krajském přeboru doma proti Nové Včelnici.

Tým nebyl kompletní, trenér Jaroslav Voříšek měl k dispozici 12 hráčů. „S výsledkem nemohu být spokojený. Myslel jsem si, že soupeře z nižší soutěže přehrajeme. Ale musím říci, že Sousedovice hrály výborně, celé utkání byly rovnocenným týmem,“ hodnotil.

Úvodní gól dali sice hosté už v 16. vteřině, ale domácí do přestávky otočili a nakonec se zrodila remíza. „Po hrubých chybách v obranné činnosti jsme domácím umožnili uhrát solidní výsledek,“ konstatoval Jaroslav Voříšek.

Sousedovický lodivod Přemysl Šroub byl nadmíru spokojený. „Měl jsem strach, protože pět lidí odjelo na dovolenou. Ale s výkonem jsem byl spokojený, Osek má kvalitní tým a my jsme mu byli vyrovnaným soupeřem,“ zdůraznil.

Góly hostů dali Benda, Říský a Brož, za domácí se prosadili Kacetl, Milan Glazunov a Kotrnoch.

V přípravě osecké mužstvo odehrálo jen dvě utkání. Porazilo Junior Strakonice (nováčka I. A třídy) venku 4:1 a nyní v Sousedovicích hrálo 3:3. „Beru to jako ponaučení do příště, že shánět soupeře na přípravu je potřeba dříve. Pro mě jsou dvě utkání nedostačující, snad se to už nestane. Ale doufám, že to nebude hrát v soutěži roli,“ uzavřel kouč Oseku.

Osek: Hulínko – Baloušek, Sýkora, Krejčí, Brabec – Hosnedl, Brož, J. Hoch, Benda – Říský, Hanák. Střídal Kuneš.

Sousedovice: Šilhan (46. Chalupník) – Masák, Hrach, Vondrák, Jalůvka (80. Jeneš) – Kotrnoch, Benedikt, Kacetl, Marcinko – T. Glazunov, M. Glazunov.