Katovičtí v 10. kole krajského přeboru doma v sobotu 14. října deklasovali béčko Táborska 5:0 (4:0), díky čemuž si v tabulce polepšili už na šestou příčku.

Co stálo za tak výrazným brankovým rozdílem s třetím týmem soutěže? „Trefili jsme termín, kdy táborské áčko hrálo ve stejný čas. Rezerva tedy přijela s hodně mladým mančaftem, což se v utkání projevilo. Výsledek je pro nás příznivý, šancí byla spousta. Ale musím říci, že hosté hráli pěkný fotbal, jen jim chyběla zkušenost,“ řekl trenér Roman Malý.

Domácí o dalších třech bodech rozhodli hned v první třetině duelu, a to víceméně během čtvrt hodiny. Účet načal ve 12. minutě Uher (při vstřelení gólu se však zranil a musel střídat), po něm se v 16. a 28. minutě dvakrát trefil Cibulka. Čtyři minuty před odchodem do šaten přidal čtvrtou branku ještě Kagui.
A hned po změně stran, v 50. minutě, se zapsal do listiny střelců Rejšek. Zápas se potom už jen dohrával. „Góly jsme dali po pěkných akcích, důraz byl na naší straně. Ten spolu se zmíněnou zkušeností Táborsku chyběl,“ zmínil kouč.

V týmu přetrvává pohoda, kterou však kazí dvě zranění útočníků. „Michal Požárek si minule v Milevsku přivodil svalové zranění. Vláďa Uher se zranil při vstřelení gólu, vypadá to na zlomeninu prstu na noze, takže bude do konce podzimu chybět,“ upřesnil Roman Malý. „Musíme oba hráče nahradit. Uvidíme, jak to bez nich zvládneme.“

Trenér je však přesvědčen, že i tak budou Katovičtí každému minimálně rovnocenným soupeřem.

Sestava: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Rejšek (78. Váchal) – Miklas, Cibulka, Kagui, Repa – Uher (15. Koutský), L. Blatský (72. Hromíř).