Vítězné tažení fotbalistů Sedlice pokračuje. V sobotu 21. září vyhráli počtvrté v řadě, když doma porazili Lažiště 2:1 (2:0) a v tabulce se drží stále na vynikající druhé příčce, kde mají po sedmi kolech 16 bodů.
Vše se rozhodlo po půlhodině hry, kdy domácí v rozpětí pár minut vsítili dvě branky.

Trenér Přemysl Šroub však zdůraznil, že vítězství nebylo nijak jednoduché. „Hosté nás překvapili dobrou kombinační hrou, drželi balon. My jsme spoléhali tradičně na brejky a standardní situace. Rozhodly dvě přesné hlavičky."

Od začátku to byl tuhý boj o každý metr hřiště a hosté nechtěli na hřišti favorita prodat kůži lacino. Ve 32. minutě však Sedličtí poprvé skórovali – po rohovém kopu hosté neuhlídali domácího kanonýra Říského, který se trefil přesně.

O tři minuty později přišla pro Lažiště další sprcha. Přetažený centr až za zadní tyč si gólman neohlídal, na zdánlivě ztracený balon si naběhl Forman a skoro z nulového úhlu dal hlavou druhou branku.

Hosté se nechtěli s porážkou smířit a ve druhém poločase se pokoušeli něco se zápasem ještě udělat. Domácí se více soustředili na obranu a soupeř tak měl více prostoru ke kombinaci. „Hosté hráli ale jen po vápno," řekl Šroub.

Lažišťští se dostali do dvou velice slibných šancí, ale kontaktní gól nedali. To se jim podařilo až v 82. minutě, kdy se do rozhozené obrany prosadil brankově Stupár.

„Inkasovaný gól mě mrzí – mohli jsme udržet nulu. Takhle jsme se strachovali až do konce, soupeř šel minutu potom sám na brankáře, Kozlík však vyrazil na roh," přiblížil Šroub. „Pokud bychom vítězství neudrželi, nerozdýchal bych to. Byli jsme lepší a vyhráli zaslouženě," dodal.

Sedličtí potvrdili dobrou formu a důležitý domácí zápas vyhráli. „Psychicky jsme teď hodně nahoře, což nám přináší výsledky," zmínil se kouč.

Sestava: Kozlík – Čapek, Kuneš, V. Klíma, Obleser – Hornát, Němec, Mikeš, Lávička (46. Běloušek), Forman (87. Svoboda) – Říský (91. M. Klíma).