Po dvou volných víkendech, kdy je na hřiště nepustilo počasí, fotbalisté Sedlice opět odehráli zápas v krajském přeboru. V sobotu 6. dubna na umělce ve Strakonicích vrátili prohru z podzimu Dačicím. A to stejným výsledkem 2:1 (1:0). V tabulce se tak Sedličtí posunuli na šesté místo s 25 body.

Lodivod domácích Přemysl Šroub uznal, že vítězství jeho týmu bylo se štěstím. „Dačičtí byli kombinačně lepší, zápasu by více slušela remíza." Zároveň však dodal: „Ale na podzim jsme na hřišti soupeře byli lepší my a prohráli jsme 1:2. Vrátili jsme to tedy Dačickým stejnou mincí."

Sedlice se ujala vedení v 18. minutě, kdy penaltu za ruku ve vápně proměnil Vladimír Klíma. „Pak nás třemi čtyřmi výbornými zákroky podržel brankář Charvát," konstatoval Šroub.

Hosté se ze začátku dostávali hůře do hry. „Navíc jsme zjistili, že proti nám nestojí jen jedenáct, ale hned čtrnáct protihráčů. To nám samozřejmě také vzalo chuť, museli jsme se s tím ale vypořádat a přizpůsobit naši hru," uvedl dačický vedoucí mužstva Petr Musil.

Po změně stran hráli domácí spíše defenzivně, hosté ale zaslouženě vyrovnali, když se v 58. minutě prosadil Ferdan. Přemysl Šroub už myslel na bod a byl by s ním i spokojený. „V konci zápasu jsme spíše bojovností dotlačili do branky druhý gól, trefil se Mikeš," poznamenal kouč.

A druhá půle z pohledu soupeře? „Odehráli jsme ji výborně a prakticky pouze na jednu branku, jenže z řady šancí se dokázal prosadit v 58. minutě pouze střídající Míra Ferdan. Deset minut před koncem jsme nepohlídali standardku, při níž zaváhal náš gólman i celá obrana, a soupeř se opět dostal do vedení. Od tohoto okamžiku nebylo pochyb, že si těsný náskok pohlídá," vylíčil Petr Musil.

S předvedenou hrou nebyl sedlický kormidelník spokojený, roli hrála umělka, na niž není mužstvo tolik zvyklé. „Do příště musíme zlepšit hlavně přihrávku," upřesnil Šroub.

Už ve středu dohrávají Sedličtí odložené utkání s Rudolfovem na jeho hřišti. „Rádi bychom přivezli alespoň bod, o víkendu pak chceme porazit doma Čkyni," uzavřel kouč.

Sestava: Charvát – V. Klíma, Kuneš, Svoboda, Obleser – Čapek (90. Šorna), Němec, Běloušek, Hornát (74. Forman) – Šimonovský (85. Čabrádek), Mikeš.