Skvělý podzim! Takto jednoduše se dá popsat stav fotbalového týmu Sedlice, který v tabulce krajského přeboru přezimuje na vynikajícím čtvrtém místě.

Sedličtí zvládli na jedničku poslední dva zápasy, které vyhráli shodně 1:0. Předminulou sobotu v derby porazili doma Osek a minulou sobotu si poradili v předehrávce 16. kola s Pískem B.

Kouč Přemysl Šroub si může jen a jen libovat. „Jsem spokojený, samozřejmě. Obsadili jsme čtvrté místo s 28 body, to je nad očekávání. Mohu mluvit jen v superlativech."

Vítězství nad rezervou Písku si cení podle vlastních slov nesmírně. „Soupeř přijel v divizní sestavě, měl šest hráčů z áčka. Upozorňoval jsem kluky, že to bude možná ještě těžší utkání než v Dražicích. Ale celé mužstvo poctivě bránilo a gól nám nedal ani Honza Zušťák," zdůraznil trenér.

Hosté byli celý zápas fotbalovější a domácí měli i štěstí. Chvilku před přestávkou jim totiž pomohla tyč a ve druhém poločase při největší šanci se vyznamenal Kozlík – písecký kanonýr střílel do protipohybu domácího brankáře, ten ale zázračně míč vyrazil.

O zisku tří bodů rozhodl kanonýr Jakub Říský, který využil chyby soupeře na polovině hřiště a šel sám na branku. „A Jakub se v takových situacích nemýlí," podotkl Šroub.

Sedlický ostrostřelec v minulých dvou utkáních kvůli zranění chyběl. Byl už tedy nyní v pořádku, nebo hrál, i když nebyl ještě zcela fit? „Hrál se sebezapřením. Ze sestavy nám totiž chyběl z pracovních důvodů Němec, Jakuba jsem tedy přemluvil, aby hrál," vylíčil sedlický trenér. „Jsem rád, že jsme zvládli oba závěrečné zápasy. S 28 body budeme mít jarní část klidnější," uzavřel Přemysl Šroub.

Sestava: Kozlík – Kuneš, V. Klíma, Svoboda, Obleser – Forman (90. Vaněk), Mikeš, Čapek, Běloušek, Hornát – Říský (87. Lávička).