Salcburk potvrdil, že doma je hodně silným soupeřem. Od začátku měli jeho hráči více ze hry, první tutovku však měl ve 30. minutě po Řezníčkově nahrávce Táborský, svou příležitost ale nevyužil. Hned z protiútoku Alan přistrčil míč na Lazara, jenž otevřel skóre.Tři minuty nato po faulu na Alan ve vápně kopal sám postižený penaltu a zvýšil na 2:0.

Dle známé reklamy Red Bull dostal křídla a Salcburku drtil soupeře dál. Hned po půli přidal z další penalty třetí gól Soriano a tentýž hráče v 56. minutě korunoval herní převahu svého týmu gólem na 4:0.

V sobotu se Dynamo střetne v dalším přípravném zápase ve Vídni s Rapidem.

Red Bull Salcburk – Dynamo Č. Budějovice 4:0 (2:0)

Branky: 49. (pen.) a 56. Soriano, 31. Lazaro, 34. (pen) Alan.

Salcburk: Dähne (46. Stolz) – Sekagya, Hierländer, Ulmer (85. Brandner), Schwegler – Dibon, Berisha, Ilsanker, Lazaro (85. Halilovic), Teigl – Alan (73. Roguljic), Soriano.

Dynamo: Daněk – Ježdík (60. Novák), Halama, Lengyel, Machovec – Hora, Benát, Rýdel, Černý (46. Klesa) – Táborský (46. Javorek), Řezníček (80. Hanzlík).

Ve čtvrtek na Složišti s Táborskem

Fotbalisté druholigového Táborska se po návratu z kondičního soustředění z Břízek u Jablonce střetnou ve čtvrtek od 13.30 hodin v přípravném utkání v Č. Budějovicích na Složišti s posílenou juniorkou Dynama.

Tým Táborska, který zimní přípravu začal v Tipsport lize v Berouně výhrou 2:1 s Dynamem ČB a zmíněné soustředění na severu Čech zakončil v sobotu lichotivou remízou 2:2 se silným Jabloncem, by měl k derby dorazit kompletní. „V pátek ráno hrajeme v Příbrami, ta nahlásila juniorku, a tak silnější jedenáctka pojede do Budějovic," potvrdil ve středu Deníku jižní Čechy trenér Luboš Zákostelský.

Kvalitní celek by měli mít k dispozici i trenéři budějovické juniorky Lerch a Skála. „Už před odjezdem A-týmu do Rakouska jsme se s trenérem áčka domluvili, že proti Táborsku nás posílí ti hráči ze širšího kádru, kteří v Salcburku do hry buď nepůjdou vůbec, anebo jen na kratší dobu a nebudou tudíž plně vytíženi," sdělil Deníku trenér Dynama U21 Jiří Lerch.