A přestože v rozjeté sezoně skočil rovnýma nohama ze II. ligy do nejvyšší soutěže, okamžitě se prosadil do základní sestavy.

Letos v zimě se ale jeho pozice v týmu otřásla. Dynamo si totiž z hostování z Táborska do zimní přípravy stáhlo bývalého Javorkova spoluhráče Vladimíra Dobala, přičemž nepsaná dohoda obou klubů zněla, že na Střeleckém ostrově by na jaře měl zůstat jen jeden z nich.

Necítil jste kvůli tomu nějakou nervozitu? Nenarušilo to vaše vzájemné vztahy?

O té dohodě, že jeden z nás by se měl do Táborska vrátit, jsem věděl. Nijak jsem to ale neřešil a snažil se hrát co nejlíp. Nakonec se to vyvrbilo tak, že se do Sezimáku teď zpátky vrátil Láďa Dobal.

Jak je to s vámi? Hostování máte v Dynamu do konce jara?

Ano, do konce sezony.

A je tam opce?

Myslím, že ano. Ještě jsme to s vedením nerozebírali. Já na to teď ostatně nemyslím. Teď je před námi jarní část ligy a my se v lize hlavně chceme zachránit. Liga do Budějovic patří, a abychom ji zachránili, je ze všeho nejdůležitější. Pak můžu řešit, co bude se mnou dál. Záleží na mně, jak budu hrát, jaké výkony budu podávat. Od toho se bude všechno odvíjet.

Výsledky v zimní přípravě zatím nejsou nic moc. Z pěti zápasů čtyři porážky, to není zrovna lichotivá bilance…

Že ty výsledky jsou špatné, toho si my všichni jsme samozřejmě dobře vědomi, bavíme se o tom v kabině, probíráme to a nadšeni z toho nejsme. Je nám jasné, že jak výsledky, tak i naše výkony musíme co nejdříve zlepšit. Že se nám nedaří, nám jedno není a všechny nás to štve.

Na druhou stranu, je to jen příprava a jak říká i trenér Soukup, až začne liga, nikdo už se nebude ptát, jaké výsledky jste měli v lednu.

Je to příprava, vždycky ale je lepší, když se vyhrává. Taky ale je fakt, že jsem už zažil přípravy, kdy se nedařilo a pak se to v soutěži úplně otočilo. Jenže pro psychiku nás všech je důležité, aby ty výsledky byly lepší.

V přípravě jste s výjimkou duelu s Duklou nastoupil ke všem zápasům. Proti Dukle jste chyběl kvůli zdravotním potížím?

Tahal mě zadní stehenní sval, nohu jsem raději šetřil.

Také proti Hradci jste prý v půli střídal pro nějaké drobnější zranění?

Umělky většinou jsou tvrdé a já v operovaném kolenu trošku cítil bolest, proto jsem nechtěl riskovat a v půli jsem se raději nechal vystřídat.

Ve všech zápasech jste nastupoval od začátku, teď na Složišti jste šel až do druhého poločasu, a to už tak nepříjemná zima dál každou minutou narůstala. Registrovali jste i vy na hřišti?

Když jsem se rozcvičoval, tak jsem chladno pociťoval, ta zima byla opravu veliká. Když jsme ale začali hrát, člověk to rozběhá a na zimu nemyslí. Vydržet se to dalo.

Hned první zápas jste v přípravě hráli s Táborskem, odkud jste do Dynama přišel a kde stále jste kmenovým hráčem. Byl to pro vás přce jen víc prestižní zápas? A mrzelo vás, že jste v něm neuspěli? Nemusel jste si od svých bývalých spoluhráčů leccos vyslechnout?

Žádné velké hecování ani nebylo, nicméně ta porážka mě mrzela. Ale ne proto, že to bylo s Táborskem. Mě každá prohra mrzí.

Ve středu hrajete s Krumlovem, což je přece jen lehčí soupeř. Jste rádi, že si třeba přece jen trošku vydechnete?

My si rozhodně nemůžeme dovolit žádný zápas podcenit. Je to divizní soupeř, takže budeme chtít pochopitelně vyhrát. A když to půjde, dát i co nejvíc gólů, abychom se chytli i střelecky. Rozhodně však nepůjdeme do toho zápasu s tím, že nás čeká slabý soupeř, který se porazí sám. Budeme hrát naplno, s maximálním nasazením.

Vladimír Dobal se vrátil do Táborska, přišli ale Jaroslav Černý s Jakubem Horou. Navíc na zkoušku i německý stoper Tauer, jenž ale může hrát i štítového záložníka. Nebude v záložní formaci poněkud přetlak?

Je jen dobře, že narostla konkurence. Budou hrát ti nejlepší. Konkurence by nám měla pomoci tomu, abychom my všichni středoví hráči vydali to nejlepší, co v nás je. Což se ostatně týká nejen nás v záloze. Nečeká nás jednoduché jaro, musíme tudíž do něj jít dobře připraveni.