Jeden gól jste dal, na další přihrál – za těch necelých pětadvacet minut, které jste na hřišti strávil, jste toho stihl docela dost, ne?
Ten gól jsem dal krátce nato, co jsem přišel na plac, takže vstup do zápasu se mi skutečně povedl. Tomu, že jsem alespoň v posledním zápase tady dal gól, jsem samozřejmě moc rád.

A ten gól jste dal vpravdě výstavním „angličanem", navíc přestože vás Ivo Táborský našel ideálně, střílel jste rovnou z první a taky z poměrně obtížné situace…
Tábor tam šel ze strany a já věděl, že musím jít na přední tyč, Tábor mi to tam v pravý čas dal a mně se to povedlo uklidit. A jak říkám, jsem za to moc rád.

V nominaci na poslední zápas Dynama v letošním ročníku II. ligy proti Třinci byli i dorostenci Jakub Pařízek, Martin Šplíchal a Marek Kalousek.
Dynamo páté, Táborsko desáté. A co bude dál?


S Ivo Táborským jste si potom role vyměnili, že? Ani on si na vaši přihrávku za beky nemohl stěžovat…
To je pravda, já Tábora tou přihrávkou skutečně hledal. Míč jsem si převzal na půlce, Tábor tam byl vlastně jediný a šel si za ty obránce, tak jsem mu to tam dal a on to s klidnou hlavou proměnil.

Těší vás, že jste aspoň v posledním utkání se dočkali vítězství před svými fanoušky? Po zápase jste si to s nimi řádně vychutnávali…
Určitě jsme všichni moc rádi, zakončit sezonu doma vítězstvím jsme si velice přáli. Na jaře se nám doma nedařilo, až do tohoto zápasu jsme ani jednou nedokázali vyhrát, takže máme velkou radost, a to jak kvůli divákům, tak hlavně pro nás do kabiny, že se nám to nakonec povedlo.

A co vy osobně? Jak jste se svým působením v Dynamu spokojen?
Příliš se mi to angažmá nepovedlo. Čekal jsem, že toho prostoru dostanu víc, že se tady víc prosadím. Ale na druhou stranu, s mužským fotbalem to pro mě byla úplně první zkušenost. Navíc v tak kvalitním týmu, jaký v Budějovicích je, není snadné se prosadit. Jsem tudíž rád i za ty minuty, které jsem tu odehrál. Snad jsem aspoň v tom posledním zápase trenérovi jeho důvěru splatil.

Ivo Táborský (na snímku vpravo v souboji s třineckým Reintamem) pečetil výhru Dynama nad třincem (3:0) třetím gólem.
Na jaře konečně doma vyhráli a v sezoně skončili pátí


Půlrok v Budějovicích tudíž za promarněný nepovažujete?
To v žádném případě ne, já se tady snažil nasbírat co nejvíc zkušeností. Jak ze zápasů, tak i z tréninků. Druhá liga je přece jen něco zcela jiného než juniorský fotbal. Věřím, že mi působení v Budějovicích pomůže na mé fotbalové cestě dál. Teď v létě jdu do letní přípravy v Plzni a co bude dál, to se teprve uvidí.

Myslíte, že vás klubový pokladník ještě před návratem do Plzně stihne za první druholigový gól zkasírovat?
Já ani nevím, kolik mě to bude stát. Ještě mi kluci nic neříkali, ale něco od cesty jim asi dát budu muset…

Jak jste prožíval souboj Plzně se Slavií o titul?
Zápas Plzně s Jihlavou jsem sledoval v televizi a samozřejmě jsem klukům fandil, bohužel marně. Slavia si tu šanci vzít nedala a čtyřmi góly Brnu titul potvrdila. Zklamání v Plzni určitě je, ale myslím si, že letos si Slavia titul zasloužila. Plzeň je druhá, a to taky není špatný výsledek.

Kdyby se vám po letní přípravě naskytla šance se znovu hlásit na hostování v Dynamu, bral byste to?
Musím říct, že jsem s trenérem tady na tohle téma zatím ještě nemluvil, a tak ani nevím, zda by mě Dynamo vůbec chtělo. Určitě se mi v tom půlroce tady líbilo, ale co bude dál, v tuto chvíli nevím. V tuto hvíli vím jedině to, že se mám hlásit do přípravy v Plzni.