Už to vypadalo, že sobotní šlágr 6. kola I. B třídy bude mít hrdinu z domácího tábora. V 89. minutě vsítil sedlický Martin Škulina svůj druhý gól v utkání na 2:1. Strakonický Junior coby lídr tabulky tak byl blízko první porážce.

Hosté zůstali jako opaření a s nimi i celá lavička. Ale pak trenér Luděk Cimrhanzl vyslal svým svěřencům jasný vzkaz: „Kluci, ještě hrajeme, zkusíme to, pojďte!"

Běžela poslední minuta, míč ze strany po standardní situaci se dostal ve vápně k volnému Michalu Boukalíkovi, který ho napálil a po teči jednoho z hráčů skončil v síti – 2:2!

To on byl nakonec hrdinou utkání. „Stál jsem, kde jsem měl a trefil to. Chtěl jsem střílet na přední tyč, míč jsem trefil placírkou. Šťastně se to odrazilo do sítě," popisoval.

Junior po pěti výhrách v řadě tedy poprvé klopýtl, ale bod byl tentokrát ziskem. „Vezeme zlatý bod," potvrdil Michal Boukalík.

Utkání druhého s prvním ublížil silně podmáčený terén, na kterém místy stála voda. Ta stříkala při každém pohybu, brzdila přihrávky po zemi a znemožňovala tak jakoukoliv pořádnou kombinaci. „Terén byl po první půli hodně těžký, kombinovat vůbec nešlo. Muselo se tedy hrát spíše na nakopávané balony a bojovat," přiblížil Boukalík.

Jeho spoluhráč Jan Liška terén na hranici regulérnosti komentoval ze hřiště stručně, ovšem výstižně: „Je to peklo."

Sedličtí byli v utkání dvakrát napřed. Ve 12. minutě je poslal do vedení zmíněný Škulina. Ve druhé půli vyrovnal v 63. minutě Kostka z trestného kopu. „Byl dobře kopnutý, ale dal se podle mě chytit," uvedl domácí kormidelník Vladimír Klíma st.

Oba týmy chtěly víc, snažily se dostat do zakončení a urvat vítězství. I na těžkém terénu mělo utkání svoji kvalitu. V 89. minutě po chybě hostující defenzivy uklidil míč do prázdné brány Škulina na 2:1. Strakoničtí vsadili vše na útok a v poslední minutě z poslední akce vyrovnal se štěstím Boukalík.

Trenéři se shodli, že remíza byla spravedlivá. Ale domácí kouč byl přece jen víc zklamaný. „Pro nás je výsledek 2:2 ztrátou dvou bodů. V první půli jsme byli lepší my, ve druhé soupeř. Utkání uškodil déšť, mohl to být nádherný fotbal," řekl Klíma.

Hostující kouč Luděk Cimrhanzl konstatoval, že si se svými svěřenci odvezl šťastný, ale zasloužený bod. „Klobouk dolů před soupeřem. Bylo vidět, že to je mančaft, který prodělal vyšší soutěž – hráči jsou zkušenější, připravenější, rychlejší na balonu. Byla to pro nás dosud nejtěžší konfrontace," zdůraznil.

Také on žehral na terén. „Znemožnil kombinaci po zemi, ve které bychom byli možná o trochu lepší. Ale Sedlice hrála výborně vzadu," uzavřel.

Strakonice nadále vévodí tabulce skupiny C s náskokem tří bodů, Sedlice zůstala druhá.