Fotbalové béčko mužů Vodňan přivedl trenér Radek Kapusta k postupu z okresního přeboru do I. B třídy. A také s ním vyhrál okresní finále Českého poháru. To vše se mu povedlo v sezoně 2014/2015.

Aktuální ročník ale jako kouč nedokončí. Venkovní debakl 0:4 s Chelčicemi, který tým utrpěl minulou sobotu, pro něj byl poslední kapkou, jak sám řekl. A rozhodl se na lavičce skončit!

„Myslím, že v tuto chvíli už nemám týmu co dát. Je třeba zkusit nový impuls," zdůvodnil. Své rozhodnutí pak v pondělí oznámil na schůzi vedení oddílu.

Jako možný nástupce padlo jméno Miroslava Vokatého, který v minulosti vedl vodňanské áčko a nyní se věnuje přípravce. „Klukům jsem nic neslíbil. Rozhodnutý nejsem. Spíše jsem řekl, že bych vypomohl, nemyslel jsem, že by to bylo oficiální," uvedl ve čtvrtek Vokatý.

Rozhodnutí, zda u béčka bude, teprve padne. „Nevím, jestli na to budu mít čas."

O jeho působení u béčka se mělo jednat ve čtvrtek večer, jak uvedl předseda oddílu Karel Handšuch st. „Dodělal by sezonu a v létě bychom řešili, co dál, kdo by rezervu trénoval. Musíme to ještě dotáhnout," upřesnil předseda.

Radek Kapusta působil jako trenér Vodňan B dva roky. Proč byla právě vysoká porážka v derby poslední kapkou?

„Můžeš prohrávat, ale se ctí po nějakém výkonu. V derby takový přístup je z mého pohledu velká ostuda," vysvětlil. Po zápase hráčům poděkoval za své působení u béčka. Sám byl součástí mužstva i jako hráč. „Když bude možnost, občas si půjdu zahrát." U rezervy bude zatím dál působit i po organizační stránce.

Mužstvo je podle něj mladé a musí v první řadě dodržovat taktiku. To je podle nyní již bývalého trenéra hlavní kámen úrazu. „V okresním přeboru nám to fungovalo, ale I. B třída už je o něčem jiném," řekl.

Práce pro tým ho přestala naplňovat a začala mu brát energii. „Z mého pohledu jsem dělal pro kluky hodně a někteří si toho nevážili. Teď si odpočinu a až bude příležitost, tak se zase do něčeho vrhnu. Chci dělat práci, která mě baví a kde můžu předávat své poznatky a zkušenosti dál," vylíčil Radek Kapusta.

Vodňany B šly do jarní části z deváté příčky, měly 15 bodů. V pěti dosavadních utkáních ale získaly pouhý bod a namočily se natvrdo do boje o udržení.