Spíše se očekával gólový příděl v síti nováčka. Jenže sedličtí fotbalisté se v 11. kole krajského přeboru v sobotu 20. října postarali o velké překvapení. Dražice, lídra tabulky a vítěze minulého ročníku, doma porazili 1:0 (0:0).

Hrdinou zápasu se stal Josef Němec, který po hodině hry rozhodl o vítězství svého mužstva. „Čekali jsme na nějakou šanci a ta přišla v 61. minutě po standardní situaci, kdy odražený balon vrátil levačkou do branky Němec," popsal trenér Přemysl Šroub.

Kouč přiznal, že měl z utkání obavy. „Když jsem viděl ty výsledky Dražic 10:4, 8:0, 6:2… Ale dobře jsme se připravili, viděl jsem i video. Hráči splnili to, co měli, což byla cesta k úspěchu," dodal.

Základem výhry Sedlice byla tvrdá, těsná obrana. A opět spoléhání na standardní situace. „V obranné fázi jsme byli lepší – tvrdá hra soupeři nesvědčila," zdůraznil Šroub.

Dražičtí hrozili spíše střelami z dálky, ale za nepříznivého stavu hráli otevřený fotbal a domácí podržel brankář Charvát. Poradil si se střelou z jedenácti metrů. Jinak se hosté do zakončení nedostali.

Pro nováčka soutěže to byla druhá výhra v řadě, kolo předtím vyhrál v Jankově 1:0. „Po vítězství v Jankově jsem si nepřál soupeře, jako jsou Dražice. Zvládli jsme to však a doufám, že nás to povzbudí," přál si Přemysl Šroub.

V příštím kole jede Sedlice k duelu do Soběslavi. „Čeká nás těžký zápas, dá se říci o šest bodů. Venku hrajeme dobře, nevidím důvod, proč bychom nemohli bodovat," uzavřel kouč optimistickou vidinu.

Sestava: Charvát – Čapek, Svoboda, Kuneš, Obleser – Hornát, Trantina, Běloušek, Němec – Mikeš (89. I. Šiška) – Šimonovský (88. V. Klíma).