Fotbalisté divizního SK Strakonice 1908 se po nevýrazném vstupu do jarní části sezony rozjeli k nevídané stíhací jízdě.

Všech posledních šest utkání svěřenci zkušeného trenéra Zdeňka Procházky vyhráli a k osmnácti získaným bodům přidali skóre 12:1.

V minulém kole přivezli tři body za vítězství v Benešově 3:0 a vrátili se tak do boje o postup do III. ligy. „Hráčům chci poděkovat za týmový výkon a perfektní přístup k utkání. Fotbal je bavil, a tak by to mělo být," liboval si po návratu z Benešova trenér Procházka.

V posledních zápasech strakonická farma prvoligového Dynama nastupovala s řadou ligových pendlů, a to se na výkonnosti týmu zákonitě projevilo. Třeba v Benešově před týdnem hráli mj. Křížek, Novák, Riegel a oba Brazilci Sandro a Hudson. „Silná sestava byla od začátku znát. Uklidnila nás až první trefa Sandra. Po jeho druhém gólu, který byl opravdu excelentní, nebylo už o naší výhře pochyb," ocenil trenér Zdeněk Procházka.

Že Strakonice útočí na postup, potvrdil i sekretář klubu David Faja: „Třetí liga je cílem jak pro náš klub, tak pro Dynamo. O tom, že se pro to dělá maximum, svědčí v posledních zápasech výsledky i výkony mužstva, ale také kvalita hráčů, kteří kádr doplňují z prvoligového áčka," vyzdvihl strakonický sekretář a dodal, že předtím hráli za farmu třeba i Otepka a Řezníček.

„V tomto trendu chceme pokračovat dál, takže i v sobotu doma proti Tachovu přijede z z Budějovic hodně posil," ujistil Faja. „Chceme našim divákům nabídnout kvalitní podívanou, čehož by ligoví hráči měli být zárukou. Věříme, že diváci přijdou," zadoufal.

A sestava Strakonic by měla být v sobotu 19. května vskutku silná: „Do Strakonic pojedou Křížek, Němec, Sandro, Hudson, Riegel, Novák a Petráň," upřesnil trenér ligového Dynama František Cipro.

Sobotní zápas s Tachovem začíná v 10.15, ve středu Strakonice hostí v předehrávce Duklu Praha (17).