Až ve čtvrté minutě nastavení přišli fotbalisté Oseku o tři body. V sobotním 23. kole krajského přeboru se rozešli doma s Třeboní 2:2, když už po třinácti minutách vedli 2:0. V tabulce je tým čtrnáctý.

Domácím vyšel vstup do zápasu. Už ve 4. minutě Carda dostal před vápnem míč, udělal kličku a vystřelil vysoký míč, který se odrazil od tyče do brány – 1:0. Ve 13. minutě pak Kostka dal přetažený balon na zadní tyč a Carda hlavou zvýšil. Hrál se pohledný fotbal se šancemi na obou stranách, nahoru a dolů.

„Měli jsme další gólovou šanci, kdy Kostka poslal Bendu po levé straně, který šel sám na gólmana, střílel však do zadní tyče. Myslím, že kdybychom dali na 3:0, dopadl by zápas jinak," konstatoval domácí asistent trenéra Jiří Prokeš.

V 18. minutě rozhodčí přerušil utkání na dvacet minut pro bouřku. Po ní hosté stáhli levého beka Holého a nasadili na „hořící" lajnu Fraňka. Do poločasu se dohrával fotbal se šancemi na obou stranách.

„Pauza nás trochu vyvedla z míry a po přestávce Třeboň vsadila vše na ofenzivu. Hned ve 46. minutě se pískala vymyšlená penalta a Janoušek ji proměnil," upřesnil Jiří Prokeš. Třeboň dál tlačila a měla šance, ovšem bez využití. Ani domácí se neprosadili.

Načež přišel další sporný moment. V 94. minutě sudí nařídil trestný kop před vápnem, který Janoušek proměnil přes zeď do šibenice na konečných 2:2. „Co dodat? Dva důležité momenty, které nás připravily o vítězství, sporná penalta a trestný kop před vápnem. Bouřka nám nepřála," komentoval duel Prokeš.

Třeboňský kouč Marcel Tomášek zmínil, že jeho svěřencům pomohla vynucená pauza kvůli bouřce. „Po zmiňované pauze jsme se vzpamatovali a začali diktovat tempo, ale akce většinou končily na vápně. Po obrátce jsme začali hrát na tři útočníky a naše snažení vyústilo v kontaktní gól. Dál jsme se tlačili před branku, ale vyrovnání přišlo až v nastavení," hodnotil duel. „Vzhledem k průběhu remízu bereme, z celkového pohledu jsme však body ztratili."

Sestava: Chaluš – Rybák (62. Tomášek), Kroupa, Mráz, Maroušek – Kovárna (56. Novák), Benedikt, Kostka, Benda – Carda, Uher (90. Blažečka).