Katovice – Osek 1:3 (0:2). 76. D. Zoubek – 31. M. Kroupa, 36. J. Mráz, 72. J. Hoch.

Na derby přišlo 250 diváků. Ti v první poločase viděli větší kvalitu na kopačkách hostů, kteří zaslouženě vedli. Po přestávce začali domácí více běhat, jezdit po zadku, ale k výsledkovému obratu to nevedlo. Dožadovali se minimálně jednoho pokutového kopu, dva inkriminované zákroky však jako penaltové sudí neposoudil.

„Vstoupili jsme do zápasu jinak než jsme chtěli. Říkal jsem, že nemůžeme hrát nakopávané balony, které jsou pro soupeře ideální. Osek to hraje jednoduše, má na to dobré typy hráčů, vpředu jsou důrazní v osobních soubojích. Těžko se brání při standardkách, což se nám také vymstilo. Carda s Kroupou jsou výborní hlavičkáři a byli u těch dvou gólů v první půli. Další dva góly jsme ještě zachránili na brankové čáře. Řekli jsme si, že druhý poločas budeme hrát, jakoby to bylo 0:0, s větším pohybem a důrazem. Myslím si, že kolem padesáté minuty přišly dva sporné momenty, kdy jedna ze situací měla být penalta. Mohli jsme se dostat do kontaktu, ale bohužel se tak nestalo. Hru jsme pak otevřeli a třetí gól si dali prakticky sami po vlastní chybě a soupeř šel sám na bránu. Gól na 1:3 pak již prakticky nic neřešil. Osek vyhrál zaslouženě,“ komentoval utkání Roman Malý, trenér Katovic.

Prachatice - Strakonice 2:3.
Do čela I.A třídy se již propracovala Blatná

Na jeho slova navázal Tomáš Hajdušek, předseda domácího klubu: "Blahopřeji Oseku k výhře. Soupeř se prosadil po dvou rozích, my udělali chybu i před třetím gólem, takže jim blahopřeji. Ale to, co předvedl hlavní rozhodčí, to se nedá tolerovat. Je to důsledek toho, že předseda komise rozhodčích přikrývá chyby rozhodčích. Pokud tvrdí, že penalta ve Včelnici, kterou svět neviděl a dostala hosty do vedení 2:0, neovlivnila utkání, tak nemá na postu předsedy komise co dělat. Viděli jsme, jak se k tomu rozhodčí postavili tady. Jsme hrozně zklamaní. Přišlo 250 diváků a rozhodčí utkání pokazili."

„Je to derby a v tom není favorit. V poslední době byly oba týmy ve špatné fazoně, oba prohrály několik utkání. My se na zápas hodně těšili. Pomohly nám dva góly ze standardek, byli jsme ve vápně důraznější a dostali se k zakončení. Využíváme toho, že máme hráče právě do těchto situací a dnes jsme měli výškovou převahu. Utkání jsme si pohlídali, i když jsme po třetím góle zbytečně polevili. Gól jsme pak dostali po nedůsledném odkopu. Celkově si myslím, že to byla výhra zasloužená, navíc jsme v závěru trefili dvě břevna,“ komentoval utkání Jaroslav Voříšek, trenér Oseka.

Sestavy

Katovice: Švehla – Horejš, Cibulka, Schánělec, Rejšek – Repa (72. Zoubek), Kagui, Chylík, Hromíř (76. Koutský), Miklas – Uher.

Osek: Budoš – Kuneš, Carda, Krejčí, Maroušek – Brabec (85. Hájek), Hoch, Kroupa, Hosnedl (87. Baloušek) – Říský, Mráz (82. Benda).

Ilustrační foto
Fotbalový přebor na skóre vede béčko Katovic