Na jedničku vyšla fotbalistům Oseku generálka na krajský přebor. V sobotu 3. srpna si doma poradili s Katovicemi vysoko 5:0 (2:0) a konečně se opět prosadili více střelecky.

Pro Katovické to bylo další utkání proti kvalitnímu soupeři. A debakl přišel po předchozích třech remízách.
V Oseku se hrál kombinační, rychlý a útočný fotbal se šancemi na obou stranách. Katovice se domácích nelekly, začaly svižně a měly dvě gólové příležitosti.

Po dvaceti minutách se Osečtí oklepali a začali hrát fotbal. Ve 21. minutě Pavlovič dostal míč od Blažečky, který prošel přes střed a prostřelil brankáře Charváta, který vypomohl Katovicím za čtyři jejich zraněné či nepřítomné gólmany. Ve 25. minutě Novák zatáhl míč k lajně na Mráze a z malého vápna přestřelil bránu. Za dvě minuty Carda sám před Charvátem po sérii narážeček střílel vedle.

Náskok si domácí pojistili chvíli před přestávkou, když ve 41. minutě Kostka rozehrává trestňák a trefil se přes zeď do šibenice.

Třetí gól v katovické brance přišel po čtvrthodině hry ve druhé půli; opět po sérii narážeček trefil Pavlovič šibenici. V 73. minutě pak ten samý hráč poslal přesnou přihrávku na Vladimíra Uhra, který obešel Charváta a střílel do prázdné brány. V 89. minutě ještě Pavlovič přihrál mezi obránce na Cardu, který byl sám před Charvátem, nastřelil jen tyč a Uher dorazil do prázdné brány na 5:0.

Jiří Prokeš, asistent trenéra Oseku: „Výsledek tomu sice nenapovídá, ale Katovičtí byli kvalitní soupeř, hráli velice dobře kombinačně a důrazně. Vytvořili si gólové příležitosti, ale bez využití. Ke konci zápasu jim pak došly síly. Generálka před soutěží se nám povedla. Vyhráli jsme zaslouženě, měli jsme efektivní koncovku. Hráli jsme jednoduše, účelně, kombinačně, s důrazným napadáním a hlavně jsme také některé šance proměnili. Věřím, že nám vydrží forma a hlavně proměňování šancí."

Tomáš Hajdušek, předseda SK Otava Katovice: „Domácí plně využili všech svých předností – jednoduchá a účelná hra, důrazné napadání a častá a efektivní koncovka. Výsledkem je nečekaný debakl. Byť výsledek dění na hřišti neodpovídá. Za stavu 0:0 jsme měli dvě brankové příležitosti. Varující je ovšem fakt, že ke konci zápasu naše mužstvo fyzicky odpadlo."

Fakta

Příprava: Osek – Katovice 5:0 (2:0). Branky: 21. a 60. Pavlovič, 73. a 89. Uher, 41. Kostka.

Osek: Vokatý (46. Chaluš) – Rybák, Tomášek, Kovárna ( 71. Linhart) – Blažečka, Kostka, Mráz (78. Krejčí), Benda – Pavlovič – Novák (68. V. Uher), Carda.

Katovice: Charvát – Vlček, Hajdušek, Horejš, Černý – Kohout, Krejsa, Chvosta, Zoubek, Kuncl – Plavec. Střídali: L. Blatský, Toman.