Po minulém výprasku v Dražicích si fotbalisté Oseku spravili chuť. Porážku 2:6 odčinili domácí výhrou v 7. kole krajského přeboru 5:2 (1:2) nad Soběslaví.

V tabulce se posunuli na deváté místo s deseti body, stejně mají i tři soupeři před nimi a Soběslav za nimi.
Vítězství se ale nerodilo vůbec jednoduše. „Dvacet minut nás soupeř přehrával a náš výkon byl na ručník. Zlom přišel až po změnách v obraně a také po pauze zaviněné zraněním hostujícího brankáře," uvedl asistent trenéra Roman Remeš. „Od té doby jsme hru zcela ovládli, přesto jsme šli o poločase do kabin za nepříznivého stavu 1:2."

Domácí šli do vedení po gólu Cardy, hosté ale vzápětí vyrovnali a chvíli poté dokonce skóre otočili. A druhý poločas pak Osečtí herním projevem a bojovností – na rozdíl od předchozího zápasu v Dražicích – ukázali, jak se má bojovat o body v kraji.

„K obratu v utkání zavelel vyrovnávací brankou kapitán Kostka výstavní šibenicí. Poté jsme třemi góly za necelou čtvrthodinu duel otočili v náš prospěch a proměnili ho tak v naši exhibici. Další tři body z domácího hřiště jsou pro nás velmi důležité a cenné," doplnil Remeš. Kromě zmiňovaného Kostky se trefili Blažečka, znovu Carda a skóre uzavřel Kohút.

Sestava: Chaluš – Baloušek, Kohút, Tomášek, Kalianko (27. Rybák) – Kovárna, Schánělec (80. Hoch), Kostka, Kešner – Carda, V. Uher (70. Blažečka).