Pošesté v podzimní části krajského přeboru se fotbalisté Oseku představili doma a počtvrté získali tři body. V sobotním 11. kole si poradili s Čimelicemi, které jsou v soutěži nováčkem, 3:0 (2:0) a v tabulce jsou tak osmí se 16 body.

Oba týmy předváděly kvalitní kombinační fotbal, diváci se tedy nenudili. V prvním poločase začali domácí aktivně a na šance to bylo znát. Už v 6. minutě po dobře rozehraném kopu Maroušek vše prostřelil a dal na 1:0. Z trestného kopu ve 34. minutě po faulu na Bendu pak zvýšil vedení zkušený Kostka.

„Příležitosti ještě měli Benda a Novák, ale nic už nevyšlo. Čimelice hrály velice dobře kombinačně na jeden až dva doteky, ale v prvním poločase bez vážného ohrožení Chalušovy brány," řekl asistent trenéra Jiří Prokeš.

Také do druhé půle nastoupili Osečtí aktivně. Dobře si totiž byli podle Jiřího Prokeše vědomi fotbalové síly soupeře a toho, že zbraně neskládají ani za nepříznivého stavu. Na začátku druhého dějství šance Cardy, Bendy a Nováka ještě skóre nezměnily.

„Poté jsme asi deset minut přestali hrát a Čimelice se dostaly do šancí. Pávec v 65. minutě trefil tyč, odražený míč se dostal k Neklovi, který ovšem přestřelil prázdnou bránu," poznamenal asistent.

Skóre tak uzavřel střídající Vladimír Uher v 76. minutě – míč mu předložil Benda, který vystihl špatnou rozehrávku Čimelic a zpětnou přihrávkou našel úspěšného střelce – 3:0. Poslední šanci hostů v 83. minutě poté Chaluš nadvakrát zázračně chytil.

Jiří Prokeš uvedl v konečném hodnocení, že výhra byla zasloužená. „Mohli jsme zvítězit vyšším rozdílem, kdybychom proměnili šance. Čimelice se u nás představily fotbalovým duchem. Vzadu jsme hráli zodpovědně a ve špatných chvílích nás podržel gólman Chaluš," zmínil se.

Sestava: Chaluš – Rybák, Benedikt, Krejčí, Maroušek – Blažečka (79. Tomášek), Schánělec, Kostka, Benda (83. Mráz) – Novák (71. V. Uher), Carda (87. Diviš).