Až na čtvrtý pokus se fotbalisté Oseku dočkali na jaře plného bodového zisku. V neděli 6. dubna porazili ve 20. kole krajského přeboru Jankov na jeho hřišti 3:0 (2:0). V tabulce jim stále patří osmá příčka, mají 27 bodů.

Vývoj duelu ovlivnila 7. minuta, ve které viděl červenou kartu domácí David Maršán za faul na Cardu, který šel sám na brankáře.

Skóre se poprvé měnilo po půlhodině hry – hostující Pavlovič vyvezl balon, obešel dva protihráče, nádherně do ulice vysunul Nováka a ten samostatný nájezd na Wolka zakončil bravurně – 0:1.

A navíc ve 41. minutě přišli domácí na své polovině o míč, Blažečka zakombinoval s Cardou a Novák přidal dorážkou do prázdné branky druhý gól.

„Domácí v deseti přesto zápas nevypustili a druhý poločas odmakali. Těžko říci, zda-li jsme – vědomi si komfortní situace – polevili, ale Jankovští byli i v oslabení o něco aktivnějším týmem," řekl asistent trenéra Jiří Prokeš.

V 51. minutě po pěkné akci obešel bránícího hráče domácí Diviš a tvrdou střelou levou nohou orazítkoval tyč Chalušovy branky. Na druhé straně v 69. minutě po ostrém centru Bendy z levé strany si míč nešťastně srazil do vlastní branky Celý, který zápasil ve vápně s Novákem a Osek tak vedl už 3:0.

„Rozhodla 7. minuta – vyloučení Maršána. Ale musím pochválit domácí Jankov, že nesložil zbraně a chtěl hrát fotbal, což nám vyhovuje. Měli jsme chvilkami výpadky, ale vítězství jsme uhájili," dodal Jiří Prokeš.

Sestava: Chaluš – Tomášek, Krejčí, Benedikt, Kovárna (56. Mráz) – Blažečka, Pavlovič, Schánělec, Benda – Novák (75. V. Uher), Carda.