V jarní předehrávce 14. kola v sobotu 11. listopadu si poradili na hřišti na Sídlišti s druhou Slavií České Budějovice rozdílem třídy.

FK JUNIOR STRAKONICE – SLAVIA ČB 5:2 (2:0)22.,51.T.Kostka, 38.Baloušek, 59.Zušťák z pen., 90.Ouška – 49.Pauch, 78.Šťastný

Předehrávku jarní části sehrál Junior mimořádně na Sídlišti a prvních dvacet minut se zdálo, že to více vyhovuje hostující budějovické Slavii. Její mírnou převahu utnul ve 22.min. Kostka precizně provedeným trestným kopem. Pak se začaly misky vah převažovat na stranu domácích, což korunoval sedm před koncem půle Baloušek, když na pravém křídle využil Kostkovo uvolnění. Hosté byli tímto vývojem zaskočeni a s chutí hrající Junior dominoval.

Hned za čtyři minuty druhé půle se pokusil zdramatizovat vývoj Pauch, jehož nijak nebezpečnou střelu propustil Reiser mezi nohama do sítě. Jenže vzápětí se uvolnil ve vápně Zušťák, ustál penaltový zákrok, načechral před branku měkký centr a Kostka si mohl vychutnat svou druhou trefu – 3:1. Za dalších osm minut pronikl do vápna agilní Kostka, hostující obránce ho netakticky srazil a následnou penaltou Zušťák získal již třígólový náskok. Když se zdálo, že se zápas bude již jen dohrávat, povedla se i hostům pěkná akce, Nevosad naservíroval míč na malé vápno střídajícímu Šťastnému – 4:2. Touto brankou Slavia ožila a vypracovala si ještě několik příležitostí na kontaktní branku. Domácí obrana tyto situace ustála a naopak stoper Cibulka poslal dlouhý pas na střídajícího Oušku, který vyhrál souboj s vyběhnuvším brankářem Wolfem a mohl do prázdné branky uzavřít brankový účet – 5:2. S nebývalou chutí a bojovností hrající Junior podal zřejmě nejlepší výkon v letošní sezóně a nejméně propustné obraně soutěže uštědřil „bůra“.

Rostislav Hrubý

Sestava Junior: V.Reiser – V.Šrámek, Cibulka, Gondek, Boukalík – Baloušek, Dohonyi, M.Šrámek, Maršala (66.Máška) – Baloušek (87.Beran), Zušťák (88.Ouška), připraven byl náhradní gólman Mára.
Sestava Slavia: Wolf – Bohůnek, Dvořák, Hasenőhrl, Slípka, Pauch (72.Holý), Kindermann (15.Bravenec), Vranovský (63.Šťastný), Mizera, Wegenittl, Nevosad.
Rozhodčí: Formánek Luboš – Kroutl Vít, Ryneš Vladimír, 60 diváků.