Jaro začali fotbalisté Vodňan výhrou 4:0. Ale na tento domácí bodový zisk nedokázali v zápase 16. kola I. A třídy v sobotu 5. dubna navázat.

Na umělce v Milevsku podlehli béčku 1:2 (1:1) a pohoršili si na sedmé místo.

Vodňanským chybělo z různých důvodů šest hráčů a bylo to znát. Nastoupilo pět dorostenců, z nichž někteří měli v nohách už dopolední zápas své kategorie. Ale i tak podle kouče Miroslava Vokatého mělo mužstvo na bodový zisk. „Soupeř nebyl nehratelný."

A další příčinou neúspěchu bylo neproměňování příležitostí. „Měli jsme alespoň čtyři – Machnyk s Varyšem dvě tutovky, Veselý třikrát přestřelil branku. A navíc vlastní nedisciplinovaností jsme domácí dostali do hry," konstatoval kouč.

Ze standardní situace se dostali domácí ve 30. minutě do vedení, Volmut však krásnou střelou ve 40. minutě srovnal. Vodňanští byli v tu dobu lepší.

Ve druhé půli se ale dopustili triviální chyby v defenzivě a soupeř ji potrestal druhým gólem. Jak se ukázalo, byl rozhodující, skóre se do závěrečného hvizdu už nezměnilo.

V dalším kole jedou Vodňany k utkání s Bernarticemi a nechtějí odjet s prázdnou.

Sestava: Jan Chalupský – Janda, Hajný, T. Vokatý, Kapusta – Machnyk, Volmut, Hrachovec, Bače – Veselý, Varyš (75. Vítovec).