O výhru přišli až na konci, ještě v 90. min. vedli 1:0…

„Dostat gól v závěru zápasu hodně mrzí, na druhou stranu za náš špatný výkon v prvním poločase ten bod musíme přijmout," uznal po zápase trenér David Horejš.

Byť se v první půli jeho svěřencům nedařilo, ti otevřeli ve 21. minutě skóre, když nepovedenou „malou domů" vystihl Kalod, obešel i brankáře Belaně a poslal míč do prázdné branky.

Po půli se domácí snažili vyrovnat, hosté se po přestávce ale výrazně zlepšili a měli i několik velkých šancí. Zároveň ale měli i velkou smůlu: v 66. min. trefil dalekonosnou dělovkou Funda břevno a podobný pech měl dvanáct minut nato i Kalod, jenž ranou do břevna završil předchozí vydařenou kombinační akci, kterou ve spolupráci s Benátem předvedl.

Fotbalisté Sokolova o bod bojovali až do konce, a to se jim vyplatilo: v 89. min. sice tutovku spálil Ševčík, vzápětí však po rohovém kopu se dostal ve vápně k odraženému balonu střídající Boček a prudkou střelou propálil i s pomocí teče ve skrumáži před sebou vše, co mu stálo v cestě – 1:1.

Sokolov – Dynamo ČB 1:1 (0:1) – Branky: 90. Boček – 21. Kalod. ŽK: Blažek, Machek – Pešek, Funda. Diváci: 841. Rozhodčí: Ginzel – Wilczek, Kříž. Sokolov: Belaň – Strada (63. Kodr), Vondráček, Ševčík, Mejdr – Blažek, Machek, Sadílek (75. Medvěděv) – Glaser – Provod, Jakub Dvořák II (85. Boček). Dynamo: Křížek – Bederka, Šourek, Novák, Funda – Čavoš, Čermák – Wermke (58. Pešek), Benát, Táborský (83. Kadula) – Kalod.

Pozápasové ohlasy ze Sokolova

Byť dvacetiletý Daniel Boček přišel do hry čtyři minuty před koncem, stihl ještě Sokolovu zachránit bod. „Sám pořádně nevím, jak jsem ten gól dal. Dostal se ke mně odražený balon po rohu a snažil jsem se ho hlavně trefit. Naštěstí to skončilo v bráně. Myslím si, že jsme byli lepší, ale udělali jsme chybu a tu soupeř využil. Na druhou stranu Budějovice po půli dvakrát trefily břevno,a tak je remíza asi spravedlivá."

Stoper hostí Pavel Novák ke gólu v 90. minutě: „Každému gólu se dá vždy nějak zabránit. Tenhle byl po rohu a byla to střela po odraženém balonu z hranice vápna. Těžko říci, zda někdo udělal vyloženě chybu, domácí šli do vápna prakticky se všemi hráči a byla tam velká skrumáž. Gól si v klidu rozebereme na videu a příště se zachováme jinak a lépe."

Domácí trenér Jiří Dreiseitl: „Fotbal je o chybách, my jednu udělali, a proto jsme dostali gól. Po hodině hry jsme změnili systém na tři beky, abychom vytvořili tlak. Do té doby jsme díky dobré hře hostující obrany neměli prakticky žádnou šanci. Začali jsme hrát vabank, z čehož pramenily ty velké šance soupeře. Klukům mohu jen poděkovat, že se nevzdali a že bojovali až do té poslední minuty."

Trenér hostí David Horejš: „Do půle z naší strany výkon nebyl dobrý. Domácí byli v lepším pohybu, měli více ze hry. Shodou okolností po individuální chybě nám nabídli možnost jít do vedení. Po půli jsme chtěli hlavně zvýšit aktivitu, což se nám dařilo. Soupeře jsme přehrávali a vytvořili jsme si tři jasné gólové situace. Měli jsme vedení zvýšit a dohrát to v pohodě. Dostat gól v konci zápasu hodně mrzí, na druhou stranu za náš špatný výkon v první půli ten bod musíme přijmout."