Dvěma góly k porážce Dynama přispěl obránce Vlastimil Vidlička, jenž I. ligu sice hraje už dvanáct let, dva góly v jediném zápase však dal poprvé až právě v sobotu budějovickému Daňkovi. „Bylo by daleko příjemnější, kdyby ty mé dvě branky rozhodovaly o titulu. To byl můj sen. Teď se ve mně mísí pocitů hodně, ale vědomí, že ty góly o ničem důležitém nerozhodly, je spíše smutné," uvedl pro ČTK letenský obránce.

Byť svěřenci trenéra Františka Cipra v sobotu na Letné neměli nárok a v zápase ani jednou přímou střelou Vaclíka v domácí bráně neohrozili, největších ovací ochozů se dočkal budějovický stoper a někdejší sparťanská ikona Tomáš Řepka, jenž se prvně prvně od svého zimního přestupu na jih Čech představil na Letné. Na konci zápasu fanoušci Sparty dokonce vtrhli na plochu, aby se mohli se svým idolem pozdravit osobně.

„Bylo to úžasné, fantastické," rozplýval se Řepka po zápase. „Já už se s fanoušky loučil při silvestrovském derby, ale tohle bylo příjemné pokračování," do­dal.

Opačně to viděl trenér Václav Jílek, jenž vedl Spartu za odvolaného Haška. „Hráčům musím poděkovat za to, jak to zvládli, protože zápas v takovém prostředí nebyl jednoduchý," poznamenal.

Fotbalisté Dynama, kteří si ligovou definitivu vybojovali už čtyři kola před koncem sezony, na hřišti favorita zahájili Hudsonovým průnikem do vápna, odmávaný ofsajd však slibnou spolupráci obou Brazilců zastavil.

Byl to příslib, zůstalo však jen u něj. Ve zbytku času totiž měla otěže hry ve svých rukou pevně Sparta, která svou převahu taky vyjádřila třemi góly – a po pravdě řečeno, její vítězství mohlo být i vyšší. Tím spíš, když už na tak zaplněnou budějovickou marodku přibyl už po čtvrthodině hry po nešetrném Hušbaurově zákroku Javorek, jenž v Ciprově týmu je důležitým článkem středové formace. „Jeho poranění kolena vypadá bohužel hodně vážně," smutnil trenér hostí František Cipro.

Hru týmu hodnotil střídmě: „V neúplné sestavě jsme zázraky nečekali, ale něco jsme tu uhrát chtěli. Sparta ale byla jasně lepší, my neměli nárok. Někteří naši hráči mohli k zápasu však přistoupit líp," připustil budějovický kouč.

Ani jemu se nelíbily některé výstřelky domácích diváků. Před koncem byl zápas na pár minut přerušen, protože fanoušci začali házet na hřiště světlice. „Jedna dopadla hodně blízko vedle Franty Němce. Málem ho to trefilo, a to by byl velký malér," jen nevěřícně vrtěl hlavou trenér Cipro.

Vedle Tomáše Řepky, jenž si zápas díky vřelému přijetí, které mu fanoušci připravili, očividně vychutnal, určitě na svůj start na Letné nikdy nezapomenou ani Dvořák a Hovorka – oba hráči strakonické farmy Dynama si totiž premiéru v I. lize. odbyli právě v zápase s tak slavným soupeřem, jakým Sparta i při všech problémech, s nimiž se v sezoně potýkala, bezesporu je…

Jak šel na Letné čas

3. Sandro obešel tři hráče Sparty a šikovně prostrčil míč do vápna na Hudsona, ten ale byl v těsném ofsajdu.

4. Na Pamičův centr od levé lajny si u vzdálenější tyče naběhl Vidlička, cestou nekompromisně „zbořil" Hudsona a hlavou otevřel skóre zápasu – 1:0.

11. Nováka, jenž se snažil založit protiútok, připravil před vápnem o míč Matějovský, jehož tvrdou střelu brankář Daněk jen s potížemi vytlačil na roh.

15. Hušbauer ostrým skluzem zastavil Javorka, pro něhož tím zápas skončil. Viník vyvázl bez karty.

22. Po ukázkové Hušbauerově kolmici šli dva hráči Sparty sami na bránu, Kerič ale místo střely volil nahrávku doleva na Pamiče, ten však byl v jasném ofsajdu, takže gól neplatil.

37. Matějovský napřáhl téměř ze třiceti metrů a jeho dělovka otřásla břevnem.

40. Po levé straně utekl Krejčí a stejně jako u prvního gólu Hudson nestihl u delší tyče pokrýt nabíhajícího Vidličku – 2:0.

54. Brabcovu razantní ránu pod břevno gólman Daněk vyrazil, následná pohotová dorážka Matějovského šla o metr vedle tyče.

68. Pamiče ve vápně stáhl Klesa za dres a z penalty uzavřel skóre Hušbauer – 3:0.

70. Z kotle Sparty dopadla kousek od Němce světlice, a protože nebyla na hřišti jediná, sudí Kocourek zápas přerušil. Po delší prodlevě se poté zápas dohrál.

Sparta Praha – Dynamo Č. Budějovice 3:0 (2:0)

Branky: 4. a 40. Vidlička, 68. Hušbauer (11). ŽK: Němec. Diváci: 6157. Rozhodčí: Kocourek – Jiřík, Pospíšil.

Sparta: Vaclík – Vidlička (46. Kušnír), E. Brabec, Jarošík, Pamič – Přikryl, Holek, Matějovský (62. Grajciar), Hušbauer, Krejčí – Kerič (77. Sionko). Trenér: Jílek.

Dynamo: Daněk – Krajčík, Řepka, Novák, Sandro – Němec (83. Dvořák), Javorek (18. Hovorka), Rýdel, Otepka, Hudson (46. Klesa) – Řezníček. Trenér: Cipro.