Celý tým Mirovic si I.A třídu užívá plnými doušky a okupuje nejvyšší příčky tabulky. „Opravdu si to užíváme, a hodně. Máme v týmu zkušené hráče, takže se s nimi hraje velice dobře. Snažíme se, co to jde. A ono to docela vychází,“ hodnotí první třetinu soutěže s úsměvem ve tváři gólman Mirovic Zdeněk Čejdík.

Před sezonou asi Mirovice nepatřily mezi okruh spolufavoritů I.A třídy. Ale výkony je řadí mezi nejlepší týmy soutěže. „Také si myslím, že se s námi na přední příčky vůbec nepočítalo, ale my jsme si na to s klukama věřili,“ říká s úsměvem zkušený gólman.

Před sezonou chtěli hrát Mirovičtí v klidném středu tabulky A skupiny I.A třídy. Nepřehodnotí v současné době své ambice, když přehrávají i největší spolufavority? „Stále platí, že chceme hrát klidný střed tabulky a když to půjde dobře, tak o něco výše. Ale žádný postup, na ten vůbec nemyslíme,“ říká Zdeněk Čejdík.

Matěj Štochl si v barvách Mirovic A třídu užívá.
Exligový Matěj Štochl si A třídu v Mirovicích užívá plnými doušky

Sám je o deset a více let starší než jeho spoluhráči. Jak tedy vnímá tuto soutěž osobně? „Každý zápas pořádně cítím, bolí mě po něm celé tělo a dostávám se z něj až do středy,“ říká gólman s úsměvem.

Prakticky v každém hodnocení utkání Zdeněk Čejdík figuruje mezi těmi, kteří svým výkonem pomohli k bodům. „Za ta léta jsem nějaké zkušenosti posbíral, a tak se je snažím zúročit. Samozřejmě rád klukům pomohu,“ říká Zdeněk Čejdík a doplňuje s úsměvem: „Je mi čtyřiačtyřicet a po každém zápase jsem pořádně polámaný. Už se pomalu ohlížím po někom, kdo to po mně mezi tyčemi převezme. Vychováváme mladého gólmana, je mu osmnáct a doufám, že by mě mohl za rok mezi tyčemi vystřídat a já mu již jen budu krýt záda.“