V ní fotbalisté Dynama doma podruhé v řadě prohráli, po debaklu 0:3 se Sokolovem padli s Ústím 0:2.

A protože venku ze dvou zápasů dovezli jediný bod, završili Jihočeši bilanci z posledních čtyř kol na šokující jediný bod – z dvanácti možných! – a celkovým skóre 2:8.

Což je velká bída i na tým, který by hrál ve II. lize o záchranu – a tím spíše na mužstvo, které bylo před sezonou experty pasováno na hlavního aspiranta na postup do I. ligy.

Pro celý tým je to velká blamáž a velká ostuda.

V pátečním klání Dynamo roli favorita potvrzovalo jen v úvodní půlhodině, kdy mělo hru ve své moci. Když ale už v 6. min. po nahrávce od Deliho (stoper z Pobřeží slonoviny se den před zápasem hlásil na hostování ze Sparty a hned šel do základu) v obrovské šanci Linhart trefil jen gólmana a poté z vápna po Linhartově přiklepnutí poslal míč nad bránu Benát, se začaly karty obracet. A když Leibl po chybě domácí obrany dal gól, herní koncepce Dynama se sesypala jako domek z karet…

„Šli jsme do zápasu se změnami v rozestavení a se záměrem hrát víc po zemi a nenakopávat míče. Myslím, že zpočátku se nám to i dařilo, pak ale opět přišly naše nevyužité šance a nedohrané standardky, a to nás srazilo dolů," posteskl si trenér Pavel Hoftych a zmínil i tutovku Linharta.

K čemuž se sluší dodat, že ty šance Dynamo mělo jen na začátku zápasu, ale i v té době vedle zmíněné Linhartovy tutovky stojí za zmínku snad jen Benátova rána nad bránu. Poté, co hosté dali gól, si hráči Dynama přes územní převahu už vážnější možnost prakticky nevytvořili a nic kloudného nevymysleli. Navíc se přidaly už tradiční individuální chyby v defenzivě a z nich Ústí dvěma góly během čtyř minut zápas rozhodlo.

Hostující trenér Lukáš Přerost po zápase jen zářil: „Jsem spokojen jak s výsledkem, tak s naší hrou. Tím spíš, že jsme po zranění Jursy a Markytána sestavu lepili všelijak," radoval se. „Začali jsme hodně defenzivně, protože jsme věděli, že Budějovice nás budou tlačit. že mají nebezpečné útočníky a že do vápna lítají dlouhé nakoplé míče. Proto jsme nastoupili se třemi stopery, abychom si to pohlídali. Prvních dvacet minut měli domácí šance i nebezpečné závary, ale přečkali jsme to a vyšly nám i brejky. Vyjeli jsme v první půli dopředu snad jen třikrát, z toho ale dali dva góly. Takže jme měli i potřebné štěstí," uznal ústecký kouč.

Jeho svěřencům navíc Jihočeši tři body nabídli jako na stříbrném podnose… „Nechci snižovat výkon hostí, oba góly ale jsme mu vlastními hrubkami my sami tam dotlačili," posteskl si Pavel Hoftych.

„Před prvním gólem pro mě nepochopitelně si po sklepnutí balonu Hanzlík nezachytil hráče, který vbíhal dovnitř," vrtěl hlavou kouč Dynama, na Deliho, po jehož nepovedené malé domů dal Dvořák druhý gól, už tak kritický ale nebyl: „Byla to hrubka, on ale zřejmě ještě naše hřiště tak dobře nezná," měl pro nového muže týmu přece jen jistou omluvu.

Což lze chápat, ostatně Deli až na tu osudnou hrubku podal při svém debutu v dresu Dynama slibný výkon. „Podle mě hrál velice dobře, nemá zábrany a klobouk dolů před tím, jak rychle do týmu zapadl. Přijel den před zápasem a absolvoval jeden trénink, i tak ale všechny hráče už zná jménem. Na rozdíl o některých jiných hráčů na něm v zápase bylo vidět, že i za nepříznivého stavu věří ve vítězství a že je ochoten pro to něco udělat," vyzdvihl Hoftych a dodal, že totéž platí snad už jen na Kaloda a Lengyela. „Bohužel…"

Byť ještě do konce zápasu zbývala hodina času, na dva slepené góly hostí Jihočeši už odpověď nenašli. „Po přestávce jsme se sice do určitého tlaku dostali, už to ale byla spíš taková křeč a podobně jako předtím proti Sokolovu a v Hradci jsme v koncovce nebyli patřičně důrazní a tudíž ani úspěšní," smutnil budějovický kouč a dodal, že ho to mrzelo zejména od mladých hráčů, kteří dle jeho názoru nedokázali ze sebe vydat maximum. „Když vidím Ríšu Kaloda, kolik toho je na to, v jakém je zdravotním stavu, ochoten obětovat a kolik těžkých míčů vybojovat, očekával bych od mladých hráčů, ať už Němce či Linharta, že se o to porvou víc," hněval se Pavel Hoftych.

Po půli mělo Dynamo tlak, jenže platonický. V 61. min. pálil Kalod sice pohotově, ale vedle. Poté Benát z přímého kopu z hranice vápna trefil jen zeď. Víc toho ve druhé půli přes znatelnou převahu hráči Dynama nevymysleli, do vyložené šance se nedostali. Byla to jen křeč a beznaděj.

Vidina okamžitého návratu do I. ligy se vzdaluje, balit by to ale hráči Dynama neměli.

Nejen to, jejich povinností je dál se o postup rvát!

Byť v tuto chvíli jsou sestupovým příčkám blíže než postupovým. A v tabulce pravdy je na tom hůř jen Střížkov…

III. liga: Kunice – Strakonice 1:1 (1:1)

Strakonická farma Dynama přivezla v sobotu ze zápasu ČFL z Kunic dobrý bod.

Hosté s několika ligovými pendly začali dobře, Ibragimov ale v šanci minul branku. O chvíli později odpověděl domácí Čapek rovněž pokusem těsně vedle. Do vedení se po půlhodině hry dostaly Strakonice, když se prosadil Aziz Ibragimov. Domácí vyrovnali o šest minut později, kdy skóroval Lukáš Dvořák. Po změně stran už se výsledek nezměnil a oba celky se tak rozešly smírně.

Framu Dynama spolu s Jiřím Lerchem jako nový šéftrenér vedl Pavel Malura.

Branky: 36. L. Dvořák – 30. Ibragimov. ŽK: Funda, A. Dvořák, Diváci: 120. Rozhodčí: Berka – Henych, Štěrba. Strakonice: Křížek – A. Dvořák, Ježdík, Novotný, Funda – Wermke (70. Němec), Rýdel, Petráň, Dobal, Hovorka (79. Radouch) – Ibragimov.