Hned ve své premiérové sezoně v I. národní lize o sobě dali házenkáři Strakonic vědět! V konečné tabulce obsadili skvělé čtvrté místo, které bylo nad očekávání.

Jak viděl a zhodnotil právě skončenou sezonu kapitán týmu Martin Mošovský?

4. MÍSTO. „Čtvrté místo je velký úspěch. Prvotním cílem bylo se udržet, vyhnout se sestupovým místům. Věřil jsem před sezonou, že budeme hrát ve středu tabulky."

SOUTĚŽ. „První národní liga je jednoznačně rychlejší než druhá liga, je to úplně někde jinde. A díky tomu, že máme mladé mužstvo, jsme soutěží prolétli poměrně dobře. Myslím, že týmy z čela první ligy by mohly hrát ve druhé polovině extraligy."

LEPŠÍ UMÍSTĚNÍ. „Na třetí místo jsme měli. Prohráli jsme nešťastně v Novém Veselí, ale i pak jsme měli šanci na třetí příčku. Zbytečně jsme remizovali na Chodově a prohráli v Litovli. I s prvním Zlínem se dalo zvítězit. Nevadí, alespoň můžeme stoupat."

SOUPEŘI. „Většinou favorité potvrzovali svoji roli a vítězili. Soutěž bych rozdělil na dvě výkonnostní poloviny a vyzdvihl bych první Zlín."

NEJLEPŠÍ ZÁPAS. „Jarní odveta v Olomouci, kde jsme o gól vyhráli. Měl jsem klukům co vracet, protože doma jsem s tímto soupeřem v závěru duelu dovolil, aby vyrovnal. V odvetě všichni makali jako tým. I přes těsnou porážku byl povedený zápas v Novém Veselí, kde ovšem v závěru byla znát menší zkušenost kluků. A jako třetí bych zmínil remízu se Zlínem doma na závěr."

NEJHORŠÍ ZÁPAS. „Olomouc na podzim doma, jak už jsem zmínil, co se stalo. Na jaře na Chodově to také nebyl příliš povedený výkon – i když jsme měli na výhru, nakonec jsme byli rádi i za bod. Tímto zápasem jsme se protrápili."

SPOLUHRÁČI. „Všichni výkonnostně povyrostli. Největší skok udělal jednoznačně Roman Marienka, měl tah na branku. Také bych pochválil Tomáše Peka, který přišel pomoci z Písku. Tito dva udělali největší krok dopředu. Pozitivní je, že všichni získali zkušenosti – ty se budou příští sezonu hodit."

TRENÉR. „Míra Vávra? To je člověk, který zvedl celý tým i oddíl. Za ním stojí předseda Jiří Dobeš, bez něj si nelze tohle všechno představit. A dál jsou to asistenti a řada dalších obětavých lidí. Bez Míry by to ale nešlo. Má tvrdé nároky, ale na ty já jsem z Třeboně od Vládi Jordáka zvyklý. No a ostatní kluci jsou zase zvyklí z dorostu na Míru. Věděli jsme, do čeho jdeme."

ZRANĚNÍ. „Nevyhnula se nám, bohužel. K házené však patří, je to tvrdý sport, kde dochází k hodně střetům a kontaktům. Moje zranění vzniklo asi podceněním předchozího. Teď po štěpu už drží noha dobře. Smůlu měl na konci sezony Míra Masák s kolenem, přijde možná o celý příští ročník. Má výbornou fyzičku a pak stačí jeden špatný dopad… S kolenem se potýkal také Filip Moravec, ten se však rychle otřepal, což je jedině dobře."

FANOUŠCI. „Opakuji pořád, že máme nejlepší fanoušky! V Novém Veselí je atmosféra podobná a ještě lepší byla, když tam dorazili naši příznivci. Diváci nám neskutečně pomáhali celou sezonu, za což jim patří velké poděkování. Jen by se jich mohlo ještě víc zapojit do povzbuzování, nebát se zatleskat. Teď to táhne především náš fanklub."

AMBICE. „Říká se, že v první sezoně bývá nejvíc motivace. Myslím, že příští sezonu bychom mohli zaútočit na to třetí místo, které nám nyní nevyšlo. Uvidíme…"