Osmadvacetiletý Tomáš Mráz si na svou šanci v brance Volyně musel hodně dlouho počkat. Jako talentovaný gólman začal trénovat a jezdit na zápasy s A-mužstvem už v 15 letech, kdy ještě hrála Volyně krajskou I. A třídu. Na post prvního brankáře se však dlouho neprosadil.

Stabilně chytá až v posledních dvou sezonách a podává spolehlivé výkony. Je jedním ze základních stavebních kamenů letošního vítěze okresního přeboru. Neztrácí klid a nadhled a v mužstvu udržuje dobrou náladu.

Jak viděl postupový ročník 2013/2014 a co si myslí o pozici Volyně ve vyšší soutěži?

SEZONA. „Nemohla být asi lepší. Všechno klaplo, sedlo si. Kluci byli perfektní tým – pracovali jsme všichni za jednoho, a proto se dostavily výborné výsledky."

POSTUP. „O postup jsme se snažili několik sezon, letos bylo možná rozhodující jen to, že jsme měli štěstí. V minulé sezoně nám postup utekl o pouhý gól, předtím asi o tři body. Opravdu to bylo o štěstí."

TRENÉŘI. „Měli na postup výrazný vliv. Libor Žák tomu dal prvotní impuls, dal dohromady partu. Luděk Cimrhanzl to pak dotáhl. Jeho tréninky měly kvalitu."

JEDINÁ PORÁŽKA. „Samozřejmě nás prohra v Bavorově mrzí. Ale zase je lepší, že přišla teď, kdy už jsme neměli co ztratit. Celkově už byl závěr sezony z naší strany takový vlažnější."

PARTA. „Hraju tady fotbal dost dlouho a po dlouhé době jsou tu mladí kluci a celkově relativně mladý tým, dobře doplněný o starší hráče. Je tady po delší době skvělá parta."

I. B TŘÍDA. „Viděl jsem několik zápasů. Myslím, že mezi I. B třídou a špičkou okresního přeboru není velký rozdíl. Hráli jsme přípravná utkání s týmy z I. B a podle mě s nimi máme šanci hrát vyrovnaný fotbal."

AMBICE. „Určitě bychom chtěli patřit do horní poloviny tabulky."