„Lepší dárek než takovou výhru jsem dostat nemohl,“ vyzdvihl.


Nejen výhru, navíc jste dal i krásný gól…
To je navíc, důležitější je, že jsme vyhráli. My chtěli odčinit minulý zápas doma s Frýdkem, který nám příliš nevyšel. To nám podařilo a jsme rádi, že se nám to povedlo takovým způsobem.

Počítali jste, že to budete mít s Vítkovicemi tak snadné?
To rozhodně ne, my se na ně připravovali stejně pečlivě jako na každého jiného soupeře. Pomohl nám rychlý první gól a vzápětí i druhý, to už se nám pak hrálo líp. Drželi jsme balon i dobře kombinovali. Myslím, že se to divákům muselo líbit.

Byl pro vás zápas s Frýdkem určitým varováním?
Určitě. Bylo nám jasné, že nesmíme hrát jako s Frýdkem ze strany na stranu. Jak už jsem říkal, pomohly nám rychlé dva góly.

Co ten váš gól na 4:0?
Padl po akci, které po nás trenér chce a které trénujeme na tréninku. Novas (Pavel Novák – pozn.) mi dal míč do běhu, já si to nahoře převzal, dal to Čávovi (Patrik Čavoš), který mi dal skvělou přihrávku mezi obránce a já už to pak měl jednoduché, jen přelobovat gólmana.

Divákům se váš gól ale hodně líbil, vychutnával jste si jejich potlesk?
Samozřejmě, že jsem měl radost. Každý gól potěší.

Ve Vítkovicích jste minulou sezonu hostoval, byl to pro vás tudíž trošku jiný zápas?
Pořád mám ve Vítkovicích hodně kamarádů, připravoval jsem se ale na Vítkovice jako na každý jiný zápas. Na Vítkovice však rád vzpomínám, působení tam dalo hrozně moc. Jak po fotbalové stránce, tak i po té životní, protože jsem se tam těch půl roku staral vlastně sám o sebe.

Věděli jste, že kdybyste dali o gól víc, šli byste do čela tabulky?
To nehrálo roli, na to my nekoukáme. Chtěli jsme i po půli dál střílet góly, a i když začátek byl trošku vlažnější, další dva jsme přidali. Myslím, že se diváci bavili.

Sedmý gól jste mohli dát i poté, co se vám povedla ve vápně soupeře luxusní zasekávačka…
Jako bek vím, že obránce v takové situaci chodí do skluzu, tak jsem místo centru to zkusil zaseknout a je škoda, že jsem dal na Peťu Benáta pomalejší nahrávku. Jinak by to asi byl gól.

Druhá liga má přestávku, vy jste ale dostal pozvánku do jednadvacítky. Těšíte se?
Radost z nominace jsem měl velikou, dobře ale vím, že mi do jednadvacítky pomohl celý nás tým. Kdybychom nehráli tak, jako hrajeme, tak bych se tam nedostal.

Jste rád, že z Dynama nebudete v jednadvacítce sám?
Jede i Jindra Staněk, což je dobré jak pro nás dva, tak pro celý náš klub.

Po reprezentační pauze vás čeká cesta do Znojma a pak doma šlágr s Opavou…
Ve zbývajících zápasech na podzim to budeme mít hodně těžké, budeme chtít ale uspět co nejlíp, abychom po podzimu byli co nejvýš.