Do hry jste šel až na poslední půlhodinu, přesto jste z pokutových kopů dal obě branky. Takže spokojenost?

Líp to pro mě ani dopadnout nemohlo… Při té první penaltě jsem se docela bál, před tou druhou jsem si ale řekl, že to tam kopnu znova, on půjde na druhou stranu. A to se pak i stalo…

Minule dvě penalty za sebou kopal i Lindák, nedal ale ani jednu. Neměl jste z toho nějaký komplex?

Vůbec ne. Věřil jsem si, že se trefím a že dám gól.

Jistě jste chtěli s Karvinou potvrdit předchozí výhru se Spartou, což se vám povedlo. Lehké jste to ale neměli.

Samozřejmě, že to pro nás bylo těžké utkání. Ale dokázali jsme to zvládnout a tři body jsou doma. V sobotu jedeme do Hradce a rádi bychom vyhráli potřetí za sebou. Snad se to povede.

Vy jste hrál za devatenáctku už minulou sezonu, v základu teď ale nenastupujete. Nějaké zdravotní problémy?

Přesně tak, měl jsem potíže s kolenem a stehnem. Teď už ale jsem pořádku a trénuji na sto procent.

Uhráli jste šest bodů v řadě, zatímco první dvě kola jste naopak nezískali ani bod. Bude se vám teď hrát už líp?

Rozhodně. Můžeme hrát už s větším klidem. Věřím, že nám to tam bude i padat a že já budu zase dávat góly. A to už taky ze hry.

Švantner: S tím, že to nebude snadné, jsme počítali

Úvodní dva zápasy v I. lize dorostu fotbalová devatenáctka Dynama prohrála, pak ale doma dva zápasy během čtyř dnů vyhrála a poskočila do horní poloviny tabulky.

V sobotu to ale s poslední Karvinou mladíci Dynama lehké neměli. „S tím, že to nebudeme mít snadné, jsme počítali," po výhře 2:0 tvrdil trenér Pavol Švantner. „Viděl jsem jejich dva zápasy a věděl jsem, že nás čeká nepříjemný soupeř. A doma zvládnout vítězně dva zápasy v řadě není jednoduché, navíc pro tak nezkušený manšaft, jakým v této době my jsme," dodal.

Své hráče chválil za to, že splnili, co od nich vyžadoval. „Řekli jsme si, že musíme hrát trpělivě, že zatím ještě nemůžeme hrát nahoru dolů. Už do půle jsme mohli z nějaké šance dát gól, nakonec jsme ale dva góly vstřelili. Sice z penalt, obě však byly. Naše vítězství určitě bylo zasloužené," podotkl.

Obě výhry uhrál dorost Dynama s nulou. „Obránci i gólman Luksch zaslouží pochvalu," vyzdvihl Švantner.