Navíc hrané před solidní návštěvou, v konkurenci přímého televizního přenosu přišlo skoro tisíc diváků.

„Na to, že to bylo první kolo, mělo utkání solidní úroveň, mělo to kvalitu i nasazení,“ vyzdvihl trenér Dynama David Horejš, jehož svěřencům patřil vstup do zápasu. „Začali jsme velice dobře, vynutili jsme si převahu a měli jsme i vyloženou šanci,“ zmínil nájezd Romana Wermkeho, jenž po kolmici od Kaduly běžel sám na bránu, Hrubeš ale jeho ránu k zadní tyči v pádu stačil vyrazit.

A jak už to ve fotbale bývá, hned z následného brejku utekl Bazal, z jehož centru zcela volný Jelínek hlavou dal na 0:1. „Moje chyba, nechal jsem centrujícímu hráči příliš prostoru a nedostoupil jsem ho,“ vzal vinu na sebe Jiří Kladrubský, jenž na levém beku lepil díru po Fundově odchodu do Hradce. „Gól jsme dostali, dá se říct, po mé chybě,“ ke gólu se hlásil i Michal Řezáč. „Byl to těžký míč mezi mě, stopera a gólmana, hlavičkující hráč byl úplně volný,“ kál se mladý bek. V zápase ale patřil k nejlepším a navíc po jeho akci z následné penalty Kladrubský ještě do půle vyrovnal na 1:1.

„Ve druhé půli jsme byli lepší, bohužel až na tu vyloženou šanci Elvise Mashika jsme měli už jen spíše takové pološance. A v závěru, kdy jsme hru ve snaze rozhodnout úplně otevřeli, nás mohl Žižkov vytrestat,“ připomněl trenér Dynama nervydrásající momenty, kdy Engelmann z vápna a poté Musa po brejku trefili tyčku po pravé ruce už překonaného gólmana Křížka. „Remíza tudíž je spravedlivá,“ uznal David Horejš.

Podobně to viděl i jeho žižkovský protějšek: „Řekl bych, že my byli lepší první půli, ale v té druhé, když opomenu posledních pět minut, měli více ze hry domácí, kteří na tom byli daleko líp v držení míče. Mají kvalitní tým, byli na nás dobře připraveni a po půli šli za vítězstvím víc než my. Navíc za toho extrémního horka tím, že jsme byli míň na míči, jsme po půli prostě už začali šlapat vodu. Ale na konci jsme měli dvě tutovky a z nich jsme mohli, či spíše měli, zápas rozhodnout,“ litoval David Vavruška dvou nastřelených tyčí. „Dělba bodů ale celkově asi odpovídá dění na hřišti,“ bral bod i žižkovský kouč.

Fotbalisty Dynama teď čekají mimořádně náročná čtyři kola: hrají ve Vlašimi a Varnsdorfu, doma s Hradcem a v Praze s Olympií.