Pro svěřence trenéra Romana Malého to byla už třetí remíza v sezoně, což znamená tři body a v tabulce 14. místo. „Měli jsme v plánu zaměřit se v Třeboni na defenzivu, především jsme nechtěli inkasovat. To se stoprocentně povedlo, kluci zápas odehráli zkušeně," pochvaloval si čisté konto katovický trenér a bral ho jako povzbuzení.

Od soupeře podle svých slov čekal větší kvalitu, domácí hráli dlouhé nakopávané balony a s těmi si hosté poradili. „Nám se párkrát hlavně v první půli podařilo dostat do zakončení, ale nebyli jsme efektivní," poznamenal kouč.

Po obrátce byly Katovice lepší a vytvořily si i gólové příležitosti. Nejprve neprostřelil brankáře Jakuba Skálu z úhlu Uher a v 63. minutě v největší příležitosti ani Požárek, který se mu ocitl po přihrávce Repy tváří v tvář. „Měli jsme k vítězství blíže. Ale s bodem jsme spokojení, Třeboň ještě neprohrála," zdůraznil Malý.

Pro exdivizní mužstvo to byla již třetí domácí remíza 0:0 v sezoně. „Hrát třikrát doma 0:0 už není náhoda a pokud chceme být úspěšní, bude potřeba to řešit," hodnotil trenér Zdeněk Procházka. „Naše problémy v ofenzivě tkví v tom, že nemáme hráče, který by kvalitně zahrával standardky, těžko si připravujeme šance a nejsme schopni přesně zakončovat. Směrem dopředu nám v rozhodující fázi chybí více fotbalovosti, klidu i přehledu," dodal.

Romana Malého těšila první udržená nula v sezoně a celkové zlepšení v defenzivní činnosti. Dosud jeho svěřenci inkasovali po laciných chybách. „V posledních zápasech jsme se zaměřili na defenzivu, nefungovala totiž tak, jak měla. S Želčí a teď proti Třeboni už ale měla parametry. Nedostali jsme gól ze hry, Želeč proti nám skórovala z penalty," uvedl kouč.

Nyní je podle něj potřeba, aby mužstvo fungovalo i víc směrem dopředu. Dalším soupeřem bude Ševětín.

Sestava: Švehla – Horejš, Hajdušek, L. Blatský, Černý – Kočí (88. Hromíř), Repa, Schánělec, Rejšek (60. Miklas) – Požárek (80. Koutský), Uher.