O vylepšení dosavadního umístění ještě půjde fotbalistům Katovic v posledním 30. kole fotbalového krajského přeboru, které je na programu v sobotu 17. června.

Katovičtí jsou v tabulce pátí s 51 body, když mají stejně jako čtvrtý Jindřichův Hradec (ten už má ale dohráno a navíc i v případě konečné rovnosti bodů s ním má mužstvo lepší bilanci, takže ho určitě předskočí) a bod ztrácejí na třetí Čimelice.

Tým kolem trenéra Romana Malého hostí od 17 hodin sedmou Hlubokou nad Vltavou. V případě remízy skončí nejhůře pátý a maximálně si polepší na čtvrtou příčku, protože by při rovnosti bodů s třetími Čimelicemi měl sice bilanci ze vzájemných zápasů shodnou (venku prohrál 1:2, doma vyhrál 2:1), ale horší celkové skóre (jedině by mužstvo muselo Hlubokou porazit drtivým rozdílem).

Nový trenér Blatné Michal Brabec (vpředu s č. 10).
Fotbalisty Blatné povede jako trenér Michal Brabec


V případě vítězství by Katovice měly celkem 54 bodů a musely by věřit, že Čimelice doma nevyhrají s předposlední Planou nad Lužnicí. Právě na jejím hřišti v minulém kole Katovice prohrály 0:1. „Vše nám ve 29. kole hrálo do karet, mohli jsme mít umístění na druhé příčce ve své moci, kdybychom vyhráli. Takhle budeme hájit čtvrtou pozici a můžeme být i pátí. Škoda, chtěli jsme se umístit co nejvýše,“ uvedl kouč Roman Malý. V minulém ročníku skončil tým z pozice nováčka druhý.