Katovičtí jsou tak v tabulce stále třetí o bod za Čimelicemi a deset bodů za vedoucí Soběslaví.

Jediný střelec duelu přiznal, že i přesto, že rozhodl, příliš povedené utkání to pro něj nebylo. „Nebyl jsem zdravotně úplně fit,“ přiblížil Vladimír Uher. V zápase měl se svými spoluhráči podle vlastních slov šancí na tři zápasy, ale ujala se až povedená akce v závěru.

Při ní se ve vápně skvěle proháčkoval přes hráče domácích Jakub Miklas, předložil míč Uhrovi, který už neměl z bezprostřední blízkosti problém zavěsit.

Trenér Roman Malý zmínil jako klíčové, že jeho svěřenci hráli stále trpělivě. „Ševětín od první minuty bránil, zdržoval, nikam nepospíchal. A když nedáte za takové situace rychlý gól, je to takovéhle trápení. Proto jsem rád, že to kluci nezabalili a hráli až do konce. Nakonec jsme byli odměněni,“ prohlásil.

Příležitostí měli hosté několik, ale buď je zradil terén, na kterém míč odskakoval, nebo ztroskotali na výborně chytajícím gólmanovi Lukáši Novotném.

Domácí si žádnou vyloženou šanci nevypracovali, navíc je několikrát zachránila branková konstrukce. „Festival zahozených tutovek ale házíme za hlavu, teď se těšíme na vedoucí Soběslav na našem výborném hřišti a se skvělými fanoušky v zádech. Přijďte nás podpořit,“ pozval na nadcházející sobotní šlágr kola Vladimír Uher.

Kouč Roman Malý očekává výborný zápas. „Utkají se dva ofenzivní mančafty. Diváci se mají na co těšit!“

Sestava Katovic: Švehla – Cibulka, Hajdušek, L. Blatský, Horejš – Miklas (91. Hromíř), Schánělec (67. Matas), Zoubek (85. Kočí), Repa – Uher, Požárek (88. Koutský).