Fotbalisty českobudějovického Dynama si pozvala na sobotu na 15. hodinu na Městský stadion Mladá Boleslav. „Čeká nás v přípravě bezesporu nejtěžší soupeř, který má svou sílu, kvalitu a také i vysoké ambice,“ zdůraznil trenér Dynama David Horejš. „Pro Boleslav je to generálka, její tým je tudíž už ve finální fázi přípravy.“

Mladá Boleslav v zimě odehrála devět utkání, z toho čtyři se zahraničními soupeři. Bilanci má šest vítězství a tři porážky.

„Pro naše hráče bude zápas velice náročnou prověrkou a jedeme k němu s respektem, chtěli bychom se ale prezentovat svou hrou,“ podtrhl trenér Dynama, dle něhož se hráči do Boleslavi těší. „Určitě i proto, že by se mělo hrát na přírodní trávě,“ poznamenal Horejš a dodal, že měření sil s tak silným soupeřem vítá. „Takové zápasy nám ukážou, kde nás ještě tlačí bota.“

Dynamo k sobotnímu zápasu pojede jako v sezoně, se šestnácti hráči do pole a dvěma gólmany. „Proti Žižkovu nedohrál pro zranění Roman Wermke a uvidíme, jak na tom bude. Ostatní hráči by měli být k dispozici,“ sdělil Horejš a potvrdil, že po příchodu Haška, Vondry a Puchela se klub dohodl i na angažmá Batioji a Sajčiče. A jak Deník už v pátečním vydání uvedl, v týmu trénuje i Milan Nitrianský, jenž ukončil své působení ve Skotsku. „Uvidíme, jak se to s ním vyvine,“ podotkl Horejš na adresu 27letého beka, jenž s fotbalem začínal ve Vitějovicích, ale už za žáky hrál v Dynamu, odkud přestoupil v létě 2011 do Slavie a poté hrál mj. v Příbrami, Liberci, Bohemians a naposledy za skotský Partick Thistle.

Těžký zápas v sobotu sehrají i fotbalisté Táborska, kteří se střetnou v Teplicích s tamním ambiciózním prvoligovým týmem. „Teplice začínají soutěž o dva týdny dříve než my a o ty dva týdny jsou v přípravě dál,“ uvedl trenér Roman Nádvorník, jenž si je dobře vědom, jak silný soupeř na jeho svěřence v sobotu čeká. „Přesto chceme být favoritu kvalitním soupeřem,“ ujistil.

Hrát se bude od půl třetí na Stínadlech na vyhřívaném trávníku. „Hráči už se nemohou přírodního trávníku dočkat a myslím, že si to patřičně užijí,“ podotkl trenér Táborska.

Jeho svěřenci minule vyhráli v Ústí 2:1. „I když je to jen v přípravě, každé vítězství potěší. My si tam navíc vyhrát zasloužili, měli jsme spoustu šancí,“ upozornil Nádvorník, jenž se v Ústí musel na hrotu obejít bez Zdeňka Linharta. „Měl virózu a nechtěli jsme riskovat. V Teplicích už by měl být fit,“ podotkl kouč FCT.

V sezoně se už oba týmy spolu střetly, v Mol Cupu vyhrály Teplice po boji 4:3.