První ze svých dvou gólů jste dokonce dal pravačkou, což je vaše slabší noha, že?
Ano, bylo to pravačkou. Byl tam dlouhý aut, někdo to hlavou tečoval, je možné, že jejich hráč, a já byl ve správný moment na správném místě.

Jak jste viděl svůj druhý gól, který jste dal už svou silnější levačkou?
Předcházela tomu akce středem hřiště, Javor (Petr Javorek – pozn.) mi to posunul, já naznačil střelu, obešel jsem protihráče a křižnou střelou poslal míč ke vzdálenější tyči. Moc sil už jsem neměl, ale nějak jsem do toho bouchnul a myslím, že ta rána byla dobře umístěná. Zaplaťpánbůh za to, já si myslím, že jsme si zasloužili vyhrát.

Co pro vás osobně ty dva góly znamenají?
Řekl bych, že jsem se pro᠆bral ve správný moment. Já nejsem blbec, je mi dvaatřicet, takže už poznám, kdy a co trenéři ode mě čekají. Minulý zápas ve Znojmě se mi nepovedl, tak probuzení přišlo ve správný čas.

V pravý čas přišel i váš druhý gól, Opava totiž v tu dobu jako by přebírala otěže hry…
My po půli nezačali dobře, měli jsme hrát trochu jinak. Projevila se však síla Opavy a bohužel jsme dostali gól. Ale v té chvíli se ukázala síla našeho manšaftu, dostat gól brzy po půli s tak silným soupeřem, to s vámi zamává. My ale naopak převzali zase taktovku, pak nám pomohlo i to vyloučení a zcela zaslouženě jsme vyhráli.

Myslíte, že jste odehráli nejlepší letošní zápas?
Řekl bych, že rozhodně jeden z nejlepších, a to nejen v této sezoně, ale celkově, co jsem v Dynamu. Hlavně takticky to byl super zvládnutý zápas.

Opava před tímto zápasem nastřílela třicet gólů, nejvíc ze všech týmů v soutěži. Bylo znát, že máte silnějšího soupeře, než tomu bylo v předchozích utkáních?
Bylo vidět, že hraje nejlepší útok soutěže s nejlepší obranou. To bylo evidentní. Hlavně ale musím říct, že jsme se na Opavu fakt pečlivě připravovali. Sice jsme od ní čekali trošku jiný systém, hrála tady malinko jinak, než jsme předpokládali, až tak velký zásah do naší taktiky to ale nebyl, my je do žádných velkých akcí nepouštěli. Věděli jsme, že proti nám jsou dobří hráči, že dávají hodně gólů. To jsme respektovali, byl to ale takový zdravý respekt. Říkali jsme si, že nejde o život, chtěli jsme ale hrát, jako by o něj šlo. A myslím, že to bylo vidět.

V krátké době to byl už třetí zápas, do něhož jste šli s vědomím, že když vyhrajete, posunete se do čela tabulky. Dvakrát to nevyšlo, teď ano. Bylo i to pro vás motivací?
Trošičku samozřejmě ano, pro mě ale hlavní motivací bylo to, že minulou sezonu jsme postupující Olomouc ani Ostravu neporazili, a to mě strašně štvalo. O to víc mě těší, že jsme Opavu porazili. A že jsme první, to je třešnička na dortu.

Čím to, že dokážete i ty nejlepší týmy letos porážet?
Jsme taky silní. To jsme sice byli i minulou sezonu, micméně teď si víc věříme herně a tým šlape. Myslím, že proti Opavě se jasně ukázalo, že hrajeme dobře. Nepovedl se nám jediný zápas, a to v Příbrami.

V sobotu vás čeká prestižní derby v Táboře. A jak se říká, derby nemívá favorita…
O derby jsem zatím ještě vůbec nepřemýšlel, nechte mě trošku odfrknout… Zápas s Opavou byl mimořádně náročný, ale teď si dáme dobrou večeři, pak zregenerujeme a věřím, že se přes týden připravíme stejně dobře jako na Opavu.