Po zápase nadějný útočník odpovídal na dotazy Deníku jižní Čechy.

Povinné tři body, které leckdy nebývá tak snadné uhrát, jste získali s přehledem. Takže spokojenost?

S výsledkem a se ziskem tří bodů jsme samozřejmě spokojeni. Myslím si taky, že první poločas byl z naší strany dobrý. Až ke konci zápasu nás trošku Zlín dostal pod tlak, ale výsledek jsme udrželi a tři body uhráli. To je hlavní.

Nebyla škoda, že jste ke konci ve své aktivitě polevili a spíše si jen výsledek hlídali?

Je to tak, když pořád říkáme, jak jsme zkušené mužstvo, možná bychom to měli dohrávat víc v pohodě. Víc podržet balon i nahoře, to se nám totiž taky ke konci zápasu moc nedařilo. Ale na druhou stranu, ty tři body jsme, myslím si, uhráli zaslouženě.

Na rozdíl od minulého střetnutí v Pardubicích, kde jste pět minut před koncem o vítězství přišli a vezli jste jen bod…

Právě to mám na mysli, tam to byla velká škoda. Naštěstí teď se nám nic podobného nepřihodilo.

Vy jste Zlínu jeden gól dal a na druhý nahrál. Jak jste tu svou trefu viděl? Zdálo se to být snadné, ale musel jste jít do skluzu, takže zase až tak jednoduché to nebylo, co?

Dostal jsem zprava výborný balon od Poliačka a ode mě to chtělo jen tam důrazně dojet a nějak to tam dotlačit. To se mi podařilo a jsem tomu moc rád.

A co ta vaše nahrávka? Tam jste nějak zakouzlil a rovnou ze vzduchu to dal na Klesu.

Byl to docela obtížný balon, to je pravda. Já si zařval na Klesiče, on mi to pustil a hned běžel za obranu, já mu to tam patičkou posunul a on to krásně trefil.

Vy jste vyhrát se Zlínem nutně potřebovali, protože ve zbytku podzimu vás čeká hodně těžký los – tři ze čtyř zápasů hrajete venku, jen jeden doma!

Pro nás je teď vlastně povinností v každém zápase hrát o o tři body. Proto jsme rádi, že jsme to teď doma zvládli.

V neděli hrajete v Karviné, tam to ale snadné mít nebudete…

To víme, nicméně jak už jsem říkal, nám teď nezbývá nic jiného, než i venku bojovat o tři body. I do Karviné pojedeme vyhrát.

Polácha si pohlídali, to bylo důležité

Eliminovat ve středu hřiště Tomáše Polácha.

To kladl na srdce svým svěřencům před zápasem II. ligy se Zlínem trenér Dynama Pavel Hoftych. „I v televizním zápase s Táborskem se potvrdilo, že hru Zlína diriguje Tomáš Polách, to je mozek týmu. Proto jsme se mu chtěli víc věnovat," odtajnil po zápase budějovický kouč jeden z taktických pokynů, které vydal. „Ač jsme Tomášovi zvýšenou pozornost věnovali, i tak si hlavně do půle volných okýnek kolem naší šestnáctky našel poměrně dost," vyzdvihl Hoftych kvalitu zkušeného záložníka.

Zato domácí tentokráte jednoho z nejzkušenějších hráčů nechali na lavičce. Martin Vyskočil šel do hry až na poslední půlhodinu. „Vyskočil minulý zápas v Pardubicích dobře nehrál, navíc ho kluci ze Zlína znají. I proto jsme vsadili na útočnou dvojici Linhart – Kalod, která sezonu v tomto složení začínala," vysvětlil zásah do sestavy Hoftych, za výkon proti Zlínu ale Vyskočila pochválil: „Po příchodu na hřiště tam přinesl sílu, kterou jsme v tu chvíli potřebovali."