Co řekli po zápase ?

Přemysl Šroub, trenér Sedlice: „Sehráli jsme náročný zápas s dobrým soupeřem. První půle z naší strany byla dobrá, vytvořili jsme si nějaké náznaky šancí a dostali jsme gól jen z penalty. Jinak si hosté nevytvořili žádnou vyloženou příležitost.

Ve druhém poločase jsem dal šanci mladým hráčům a už to bylo trošku znát, hlavně nám došly síly. V úterý byl náročný kondiční trénink, takže se to taky podepsalo a projevil se i rozdíl soutěží. Ale musím také říci, že čtyři branky jsme si dali sami."

Jiří Antoš, trenér Čížové: „Bylo to velmi užitečné přípravné utkání. Domácí zpočátku dost zlobili svoji agresivní hrou, ale jinak bylo utkání hráno slušně a korektně. My jsme si mohli vyzkoušet více nové hráče a příprava splnila svůj účel. V sobotu hrajeme na turnaji ve Veselí, kde začínáme utkáním s Dačicemi."

V domácí sestavě nastoupila do útoku nová posila Jakub Říský, který na jaře hrál právě v divizní Čížové. V brance dostal příležitost dorostenec Zdeněk Vadlejch, neboť Radek Charvát ukončil hostování z Horažďovic. Předseda klubu Pavel Běloušek by měl příští týden představit novou brankářskou jedničku, ale její jméno zatím prozradit nechtěl. „Vyřeší se to příští týden. Radek Charvát na devadesát devět procent nebude, u nás skončil a nyní máme v hledáčku dvě jména. Doufám, že v příštím týdnu by měl někdo z nich nastoupit do přípravy," upřesnil trenér Sedlice Přemysl Šroub, který se musel obejít i bez opory Martina Bělouška a dlouhodobě zraněného Jiřího Čabrádka.

Čížová představila v Sedlici několik nových tváří. Mezi třemi tyčemi Jakuba Stehna a obránce Petra Podkula (oba z Dukly Praha), další talentovaným mladíkem z Prahy je Lukáš Tesařík (Slavia Praha). Z exdivizní Malše Roudné to zkouší duo Martin Lovička a Oleksandr Fedorkiv, který pro zranění nehrál a ujal se role asistenta rozhodčího.

Utkání se hrálo za úmorného vedra, ale přesto bylo v dobrém tempu i s odpovídajícím nasazením. Ze začátku se hrálo většinou od šestnáctky k šestnáctce bez většího vzruchu před oběma brankami. Až ve 27.minutě se poprvé třepal míč v síti. Domácí obránce Klíma fauloval Lovičku a stoper Brož penaltu bezpečně proměnil – 0:1 Ve 35. minutě Lovička přehodil gólmana Vadlejcha a míč skončil na tyči. O minutu později se mohl zapsat mezi střelce sedlický novic Říský, ale samostatný únik zakončil střelou vedle.

Do druhého poločasu nastoupil v dresu hostí hrající asistent trenéra Prášil a na hře to bylo patřičně znát. Nástup do druhé půle Sedlice nezachytila a Čížová dvakrát skórovala. Již ve 48.minutě se parádně k tyči trefil kanonýr Kučera a za čtyři minuty zvýšil Lovička z dálky na 0:3. Domácím se podařilo zakrátko odpovědět po úspěšném sólu Čapka – 1:3. Další branky už stříleli jenom zkušenější hosté. V 77. minutě se prosadil Moravec, když prostřelil Vadlejcha, a na konečných 1:5 završil v poslední minutě Prášil po hezké a účelné kombinaci střelou k tyči.

Sedlice: Vadlejch – Klima, Svoboda, Kuneš, Obleser – Němec, Hornát, Čapek, Lávička – Říský, Mikeš. Střídali Forman, Prokop. Trenér Přemysl Šroub.

Čížová: Stehno – Zach, Brož, Tesařík, Podkul – Listopad, Lovička, Moravec, Kujal (46. Prášil) – Kučera, Jindřich. Trenér Jiří Antoš.

Víkendové zápasy v rámci Jakubské pouti:
Sobota 27. července:
Dorostenci: Sedlice – Hradiště od 10.15 hodin.
Přípravky: Hráči – rodiče (maminky) od 13.15 hodin.
Staré gardy: Sedlice – Blatná od 15 hodin.
Neděle 28. července:
Sokol Sedlice A – SK Slavia Praha (stará garda) od 15 hodin.

„Pepi" Bican bude mít v Sedlici pamětní deskuO víkendu bude sedlické hřiště v plné permanenci. V rámci Jakubské pouti se odehraje několik exhibičních zápasů. Vrcholem bude nedělní duel sedlického A-týmu proti staré gardě Slavie Praha (15). Před zápasem bude na kabinách odhalena pamětní deska legendárního slávisty Josefa Bicana u příležitosti 100. výročí jeho narození (25. září 1913 ve Vídni). Právě v Sedlici se narodil Bicanův otec František a nejlepší střelec naší historie sem pravidelně jezdil k babičce a k dědovi. Zde se také upekl jeho přestup do Slavie.

Přípravné zápasy
Středa 31. července: Sedlice – Juniorka FC Písek, od 18 hodin.
Sobota 3. srpna: Mirovice – Sedlice, od 18 hodin.

Jan Škrle