Odehráli turnaj v Hofenu a ve středu 5. srpna strakoničtí házenkáři zahájili přípravu na novou sezonu. Mužstvo čekají třífázové tréninky, soustředění na Šumavě a samozřejmě přípravné zápasy. Na zahajovacím tréninku byl přítomen po zranění se vracející Miroslav Masák i nová posila Martin Volf. Další posila, brankář Jan Misař, se zatím bude připravovat v Plzni a připojí se později. Trenér Miroslav Vávra přiblížil, co Strakonické čeká.

Jak jste na tom s účastí na zahajovacím tréninku?
Jsou tady skoro všichni, chybí jen Tomáš Nejdl. A ještě se omlouval Pavel Halgaš kvůli dovolené, ten dorazí až
 v pondělí. S brankářem Honzou Misařem, který nás posílil, jsme se dohodli, že zatím zůstane trénovat v Plzni a připojí se k nám až před soustředěním na Kvildě a na domácí miniturnaj.

Víkendový turnaj v Hofenu jste tedy zvládli bez komplikací?
Jeli jsme tam v sedmi hráčích do hry, neberu to ani jako přípravu, ale jako společenskou událost. Ovšem herně jsme tam nepředvedli žádný oslňující výkon, bylo to spíše tragické. Pěkně zahráli jen Martin Mošovský a v brance Honza Misař.

Když říkáte, že jste nebyl s herní stránkou spokojený, znamená to, že z toho něco vyvodíte do přípravy?
Nemůžeme hodnotit herní stránku, spíše hodnotím přístup hráčů k turnaji a celkově k celé akci. Žádné závěry z toho ale vyvozovat nebudu, kluci ví, co mají dělat a kde udělali chybu.

Přibližte, jak bude samotná příprava vypadat?
Scházet se budeme každý den, a to včetně víkendů. Od pondělí najedeme na tři fáze tréninků, ty budou trvat do konce srpna. Od 19. srpna nás čeká soustředění na Kvildě, kde budeme do 23. srpna. Pilovat zde budeme klasickou hrubou přípravu.

Herní stránka přijde na řadu tedy až poté?
Na konci srpna už budeme pilovat i herní stránku, ale stále budeme mít tři tréninky. Večerní však budou převážně s míčem už i teď. Budeme akorát muset Martinu Volfovi vysvětlit, co hrajeme, myslím si ale, že se do toho dostane rychle. Mám připravené ještě dvě nové věci do soutěže, takže budeme pracovat na nich.

Liší se nějak příprava i s ohledem na to, že jste jako cíl vyhlásili vyhrát první ligu?
V našich podmínkách se nedá vymyslet nic převratného. Budeme jednoduše pokračovat v tom, co se nám osvědčilo v minulosti.

A přípravné zápasy odehrajete kdy?
Bohužel nám vypadl turnaj v Novém Veselí, což je pro nás velký problém. Jeden z týmů se odhlásil, zůstal lichý počet družstev a protože se nepodařilo sehnat adekvátní náhradu, pořadatelé nás z turnaje vyřadili. Jiný turnaj jsme nesehnali, dozvěděli jsme se to příliš pozdě. Takže si uděláme miniturnaj doma mezi sebou. První přípravný zápas, který tak odehrajeme, bude v Plzni 
s Talentem B. Pak nás v Písku koncem srpna čeká rakouský Traun a následně se zapojíme do Českého poháru.

Kondiční tréninky povede Jaroslav Dušek. Proč jste se tak rozhodli?
Jarda už se mnou spolupracoval minulou letní přípravu, v tomto trendu tedy pokračujeme. A stal se i mým právoplatným asistentem. Jardu to obrovsky baví, dělá to dobře, poctivě se připravuje. Výhoda také je, že vše může ukázat
 a s klukama cvičení odjezdí.

Turnaj v Hofenu

Tradiční turnaj v Hofenu na trávě odehráli o uplynulém víkendu házenkáři Strakonic. Přivezli třetí místo.

Strakonice – HSG Sulzbach/ Murrh 12:11 (nepochopitelný zkrat rozhodčích, kteří nahlásili jako vítěze soupeře, počítal se výsledek 11:12, stál Jihočechy konečné druhé místo)
Strakonice – SV Ludwigsburg 8:18
Strakonice – SG Hofen/ Hüttlingen 12:6
Strakonice – TV Steinheim 15:15 (remíza s konečným vítězem turnaje)

Branky celkem: Mošovský 18 (4), Krejčí 12, R. Marienka 8, Frk 3, M. Zbíral, Prechtl 2, Tockstein, Houska 1, v brance byl Misař.