Spokojen s dosavadním ziskem sedmi bodů není ani trenér Pavel Hoftych. „Chcete-li dojít k hranici šedesáti bodů, je nutné získat v bloku pěti zápasů deset bodů. My tudíž teď jsme na minus třech," uvedl.

Byť z Hradce jeho svěřenci jeli s prázdnou, jistým kladem dle Hoftychova soudu je to, že mužstvo ani za stavu 3:0 nesložilo zbraně a zápas dokázalo ještě zdramatizovat. „Hráči ukázali morál a až do posledních vteřin se o výsledek prali," vyzdvihl.

Za nezdarem v Hradci byly dle Hoftycha hrubé individuální chyby a nedůslednosti v bránění. „Z těch chyb bychom si měli vzít poučení, vyvarovat se jich a navázat na závěr tohoto utkání," podotkl trenér Hoftych, jenž nevyloučil ani některé změny v sestavě nebo i v hráčském kádru. „Bavíme se s vedením o posílení týmu či nějakých hráčských výměnách," připustil zásahy do sestavy Pavel Hoftych, konkretizovat možné změny ale těsně před pátečním důležitým kláním nechtěl.

Ústí je v tabulce s deseti body třetí, z venku ale přivezlo zatím jen bod. „Ústí každý rok hraje na špici, a kdyby mělo odpovídající stadion, hrálo by teď asi ligu," ocenil sílu pátečního soupeře Hoftych. „V Ústí mají i řadu zkušených fotbalistů, jakými jsou Valenta či v bráně Novák. Naposledy venku sice dostali v Karviné šest gólů, to však není směrodatné. Nebude to pro nás lehký zápas, určitě v něm však chceme zvítězit," ujistil trenér Pavel Hoftych.

Kalod: Ostatní už hrají a my ještě spíme

Do Dynama přišel ze Žižkova jako střelec, až v 5. kole v Hradci ale Richard Kalod (29 let) dal v budějovickém dresu svůj první druholigový gól.

Některá média za střelce označila vás, jiná zase uvedla, že to byl vlastňák. Jak jste to viděl vy sám?

Dostal jsem od Linčuse míč na zadní tyč a byl jsem tam dřív než ten jejich bek.

Takže váš gól?

To ano, konečně jsem se dočkal. Mohlo to přijít dřív, už v minulých zápasech jsem nějaké šance měl.

A taky ten gól zřejmě měl přijít dřív i v Hradci, ne?

To je pravda, bylo to až za stavu 3:0 pro Hradec.

Věřil jste, že byste mohli s výsledkem ještě něco udělat?

My hlavně už nechtěli žádný gól dostat, naopak sami gól rychle dát a ještě se o výsledek poprat. Šanci jsem cítil, vždyť do konce ještě bylo asi čtvrt hodiny a navíc jsme pak z penalty dali až na 3:2. Až tak daleko k remíze nebylo, času už ale bylo příliš málo.

Jak jste říkal, na gól vám nahrál v Hradci Zdeněk Linhart. Jak se vám s ním v útoku hraje?

Je to skvělý fotbalista, budoucnost má před sebou. Mně se s ním hraje výborně.

Po dvou kolech II. ligy jste měli šest bodů a skóre 6:0. Teď za tři kola jen jeden bod. Co se to přihodilo?

Nevím. Zatímco ostatní už hrají, my asi na hřišti ještě spíme… Ty začátky zápasů nám nějak nejdou. To musíme změnit. Když budeme od začátku hrát jako druhou půli v Hradci, určitě by to z naší strany vypadalo jinak.

Tak snad to z vaší strany bude vypadat i teď, kdy doma hrajete s Ústím…

Budeme to zase mít hodně těžké, druhá liga je velice vyrovnaná. Je to v ní o srdíčku a nasazení, fotbalovost se trochu vytrácí. I my musíme bojovat na doraz, nic jiného nám nezbývá.

Minulou sezonu jste proti Ústí hrál za Žižkov, jaké vzpomínky na ty zápasy máte?

Myslím, že jsme oba zápasy vyhráli a získali šest bodů. Vůbec se nebudu zlobit, když to tak bude pokračovat dál… Chceme vyhrát, protože jsme doma a doma se musí vyhrávat. To, co se nám stalo minule se Sokolovem, se jednou stát může. Ale podruhé ne, to by už byl velký průšvih.

Hovorka: Na Ústí nemohu říct křivé slovo

Záložník Dynama Marek Hovorka (21 let) hájil v minulé sezoně barvy fotbalového Ústí nad Labem, takže páečního soupeře Dynama zná dokonale.

V létě jste hostování v Ústí ukončil a vrátil jste se do Dynama. Jak se vám představy, s nimiž jste jistě přicházel, daří naplňovat?

Každý hráč chce hrát, ale já věděl, že tady bude nabitý kádr a ty nejvyšší ambice a že já na sobě budu muset ještě hodně zapracovat, abych se do základní sestavy dostal. V základu nejsem, takže spokojenost tak napůl.

Před dvěma roky, kdy jste do Dynama přicházel prvně, jste pak sezonu strávil spíš na farmě ve Strakonicích, zatímco teď hrajete v áčku. Aspoň v tom je to pro vás lepší?

Jistě, že ano. Béčko není úplně ideální. Zápasové vytížení tam sice je, což je dobré, nikdy to ale pro fotbalistu není úplně optimální.

Z pěti utkání ve druhé lize jste ve třech nastoupil, byť jednou jen asi na dvě minuty.

Naposled proti Sokolovu jsem šel na hřiště relativně brzy, bylo to nicméně až za stavu 0:2 a do takového zápasu naskočit je hodně těžké. Jsem ale rád, že ty šance dostávám a doufám, že jich bude víc a víc. A že možná jednou i ta základní sestava bude.

V Ústí jste v základu hrál a dal tam i nějaké góly. Jak na své angažmá tam vzpomínáte?

Řekl bych, že to pro mě byla ideální varianta. Tady se hrála liga a my se s panem Ciprem dohodli, že pro mě by bylo lepší jít na hostování do druhé ligy. Byl jsem tomu rád, protože v Ústí jsem se rozehrál a odvedl tam, aspoň si myslím, dobrou práci. Na Ústí nemohu říct křivé slovo, vzpomínám na tu dobu jen v dobrém.

Ale pokud teď nastoupíte, šetřit je nebudete.

V žádném případě!

Hráče soupeře jistě znáte dokonale, dáte trenérovi či spoluhráčům o pátečním soupeři nějaké bližší informace?

Určitě. Co budu vědět, to klukům i trenérovi povím.Už teď ale mohu říct, že v pátek sem přijede hodně nepříjemný soupeř. Čeká nás velice těžký zápas.

S fotbalisty Dynama trénuje i stoper Nesvadba

Jak se Deník jižní Čechy dozvěděl, s fotbalisty Dynama v tomto týdnu trénuje i jedenatřicetiletý stoper Jaroslav Nesvadba, který svého času působil i v druholigovém Táborsku.

Dle sportovního manažera budějovického klubu Martina Vozábala jde zatím jen o předběžné testování. „Je to zkušený fotbalista, jenž hrál i první ligu a zkoušel to i v zahraničí, dlouho ale nehrál," vysvětluje Vozábal. „Zřejmě ještě v příštím týdnu budeme v jeho testování pokračovat a teprve poté se rozhodneme, co a jak dál."

Vedení Dynama dle informací Deníku dále jedná o možném posílení A-týmu. „Zda ale někdo přijde už tento týden, to v tuto chvíli nevím," pokrčil rameny Martin Vozábal.

Jaroslav Nesvadba začínal s fotbalem v Jablonci, před sedmi lety byl necelý rok v Zenitu Petrohrad, poté hrál v Ml. Boleslavi, ve Varnsdorfu a Mostu, odkud v létě roku 2010 přišel do Táborska, kde se mj. stal vítězem klubové ankety o nejlepšího fotbalistu mužstva za rok 2011. Letos na jaře působil v Arsenalu Česká Lípa.