Ani napodruhé se strakonickým divizním fotbalistům nepodařilo vyzrát na Přešťovice. V neděli s nimi doma prohráli 0:2. Ani napopáté se tak Strakoničtí výhry v přípravě nedočkali.

Strakonice – Přešťovice 0:2 (0:1), branky 14. Šroub (p.) a 61. Horejš. Rozhodoval Bernas, 80 diváků.

Strakonice: Charvát (46. Grossman) – Igas, M. Káník, Benedikt, Cibulka – Nousek, R. Dolejš (46. Hajdušek), Koubek (37. Schánělec), P. Dolejš – Hovorka, P. Káník. Trenér Jaroslav Voříšek.

Přešťovice: Křišťan (46. B. Mára) – Šrámek, Vondrák (46. P. Cibulka), Levora, Vilánek (46. Křiváček) – Šroub, Souhrada, Vlček, Hanzlík – Horejš (83. J. Mára), Našinec (73. Horňák). Trenér Petr Hrnčíř.

Přešťovičtí fotbalisté to na Strakonice umí. V prvním vzájemném zápase, který se hrál ve Štěkni, zvítězili 2:1.

Hosté od začátku hráli ze zajištěné obrany a podnikali rychlé protiútoky, což domácím dělalo velké potíže. V dresu týmu od Otavy se opět objevil Petr Dolejš, který se vrátil z testů Dynama České Budějovice a nastoupil tak po boku svého bratra Rostislava.

Přešťovice se ujaly vedení brankou z penalty, kterou proměnil Šroub, když domácí Nousek fauloval Hanzlíka. Strakoničtí se proti důrazné obraně dlouho nemohli prosadit a šance si vytvořili až v závěru první půle. Ve 40. minutě tvrdou střelu P. Káníka vyrazil z malého vápna gólman Křišťan na břevno. O minutu později zahrozil na druhé straně Horejš, který unikl z půlky hřiště a šel sám na branku. Gólmana Charváta obešel, ale jeho střelu vykopl na roh Benedikt. V poslední minutě poločasu vypálil z pravé strany dělovku P. Káník, ovšem Křišťan byl na místě.

Ve druhém dějství měli domácí územní převahu, ovšem hostující Horejš v 61. min., kdy mu nahrál Našinec (bývalý hráč Strakonic), přelstil obranu i brankáře Grossmana a pohodlně skóroval. O dvě minuty později mohl jmenovaný zvýšit, strakonický strážce branky byl ale připraven. A to i v 64. min., když zneškodnil šanci Našince.

Přešťovičtí si do konce zápasu domácí střelce pohlídali a brankář Bohumil Mára udržel čisté konto.

Ve středu sehraje SK Strakonice 1908 na Křemelce přátelské utkání s třetiligovým Dynamem České Budějovice B. Začátek je v 17 hodin.

Trenéři k duelu

Jaroslav Voříšek, Strakonice: „Oproti předchozímu utkání se Slavií B to bylo úplně něco jiného. Bohužel jsme podobný dobrý výkon nedokázali zopakovat. Nedařila se nám kombinace, celkově jsme byli horší. Jsem absolutně nespokojený.“

Petr Hrnčíř, Přešťovice: „Byli jsme konsolidovanější, lépe jsme se na zápas připravili, přistoupili jsme k němu zodpovědněji. Měli jsme i další šance, které jsme však neproměnili. Skóre mohlo být vyšší.“